Penultima etapă a Turului Ciclist al Sibiului 2012 Atlassib a fost câștigată, sub ochii tradiționalului diavol îmbrăcat în roșu și cu furcă,  de slovacul Martin Haring cu timpul de 2h45’05’’, însă teribila ascensiune până aproape de crestele Masivului Făgăraș nu a modificat partea superioară a clasamentului general individual pe puncte și nici pe cel al echipelor.

Pe locul doi după învingătorul Haring (de la Banska Bystrica) a sosit croatul Emanuel Kiserlovszki din echipa ungară Close2 Carrera Giesse (2h45’11’’), urmat de italianul Nicola Dal Santo din echipa bulgară Hemus 1896 Troyan (în 2h45’14’’).

Spaniolul Victor De La Parte (SP Tableware) a terminat cursa în grupul fruntaș, trecând linia de sosire în poziția a patra în același timp cu rivalul său, croatul Matija Kvasina (de la Tușnad Cycling Team), ambii fiind cronometrați cu timpul 2h45’18’’.

Caravana ciclistă decimată în etapele trecute de căldură, abandonuri, descalificări sau accidente a pornit la start cu doar 128 de rutieri (dintre care doi au abandonat pe parcurs) și a străbătut cei 90 de kilometri ai etapei cu o viteză medie de 32,75 km/h.

Prima desprindere de pluton a apărut odată cu sprintul de la Tălmaciu, care a fost câștigat de sârbul Ivan Stevic, secondat de norvegianul Krister Hagen (OneCo Masterhus). Acesta din urmă și-a adjudecat apoi premiul special Samuel von Brukenthal câștigând sprintul de la Avrig. Cei doi au condus cursa până dincolo de Cârțișoara, acolo unde pantele montane i-au încetinit și au fost prinși din urmă de cicliștii specializați în cățărări.

Până la Bâlea Cascadă în fruntea cursei trecuse un grup condus de Martin Haring și format din Arnaud Jouffroy, Artiom Topchaniuk, Spas Gyurov, Matija Kvasina și Victor De La Parte. Pe ultimul kilometru însă Kiserlovszki si Dal Santo au forțat și au reușit să urce pe podium.

În urma acestei etape Victor De La Parte a păstrat tricoul galben Poșta Atlassib al liderului în clasamentul general pe timp, tricoul verde Boromir al cățărătorilor și tricoul alb Takata al liderului în clasamentul pe puncte.

Tricoul roșu al sprinterilor sponsorizat de firma IndSoft va fi purtat în ultima etapă de Joaquin Sobrino de la SP Tableware  în vreme ce tricoul portocaliu Continental al celui mai bun în clasamentul tinerilor sub 23 de ani rămâne încă o dată în posesia ucraineanului Anatoly Sosnitzky de la Kolls.

Tricoul albastru al celui mai bun român sponsorizat de firma Marquardt a fost preluat de George Stancu de la CS Otopeni, care a sosit al douăzecișicincilea la Bâlea Lac în  2h47’42’’, devansat în clasamentul etapei de coechipierul său Adrian Nițu (2h46’10’’).

Ultima etapă (Sibiu – Poplaca – Gura Râului – Cristian – Jina – Dobra – Șugag – Câlnic – Miercurea Sibiului – Sibiu; 146,2 km) va decide câștigătorul duelului dintre De La Parte si Kvasina, în vreme ce SP Tableware pare să se fi distanțat destul în clasamentul echipelor, astfel încât să nu fie nevoie să forțeze pentru a câștiga.

Foto credit: Gavriel Amza – V Photo Agency

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Transalpina am parcurs-o cu bicicleta prin cele mai grele puncte de catarare; cu siguranta acum imi doresc si traseul asta(Transfagaraseanul), pe care nu l-am facut inca iar daca apare vreo ocazie, desigur, n-o voi rata!
    Sincer, imi place enorm!…..muntele e munte!…..foto 2 este magic……
    Felicitari tuturor ciclistilor care s-au intrecut aici!…toata stima si respectul meu !
    PS: Nimic pe lumea asta nu e mai frumos decat acest sport dur si nobil (ciclismul), pe care din pacate extrem de multi nu-l inteleg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.