Zimbraria Neagra XC este un concurs care va avea loc pe data de 4 august 2012 și ne invită în Pădurea Bucșani – Zimbraria Neagra Bucsani.

Am stat de vorbă cu Matei Niculae fondatorul “Sportul pentru Tine” pentru a afla mai multe informații.

Ce este Sportul pentru Tine?
Asociația Sportul pentru Tine s-a înființat din dorința membrilor fondatori de a contribui la construirea comunității celor ce cred în bucuria de a face sport și de a sprijini adulții în efortul de a-i educa pe cei mici în acest spirit.
Noi credem în sportul pe care îl faci pentru tine însuți pentru a fi mai sănătos, mai vesel și mai generos adică mai fericit.

Ce va fi Zimbraria Neagra XC?
Zimbraria Neagra XC va fi o sărbătoare în mijlocul naturii ce va avea ca element central o cursă de mountain bike cross country adresată amatorilor și echipelor formate dintr-un adult și unul sau chiar doi copii.
Cursa va avea două părți distincte. În prima, pe Dealul Crețulești, vor fi urcări la care și cicliști mai avansați vor asuda,  urmate de coborâri mai abrupte pe single trail, apoi o porțiune de viteză pe drumuri forestire.
Așteptându-i pe concurenți, însoțitorii acestora nu se vor plictisi. Vor putea participa la o clasa de aerobic în aer liber, la o demonstrație de aeromodele susținută de clubul Aeropower, iar pentru cei mai mici bicicliști la un concurs de îndemânare în poligon.
Pregătim și alte surprize pe care le vom anunța în curând.

De unde acest nume?
Cursa va trece pe lângă Zimbraria Neagră din pădurea Bucsani, de aici și numele.
Nu o să pedalăm pe lângă zimbrii în goană dar, prin gard, ii veți putea zări stând tolăniți la soare.
Zimbraria Neagra este o destinație minunată de ieșit în week-end la o plimbare cu bicicletele.
Poți să parchezi în imediata apropiere a Zimbrariei, apoi să vizitezi rezervația, să admiri animalele și să faci câteva poze în timp ce paznicul îți răspunde amabil la întrebări. Apoi te sui pe bicicletă și colinzi pădurea umbroasă și răcoroasă. Îți mai faci câteva poze cu stejarii seculari și te întorci spre casa cu bateriile încărcate.

La ce vă așteptați de la acest concurs, câți participanti estimati?
Cursa se adresează tuturor entuziaștilor mișcării în aer liber.
Dorim ca pe lângă participanții obișnuiți ai curselor de MTB, să-i atragem pe cei care nu au îndrăznit încă să se înscrie la astfel de competiții.
Ne așteptăm să avem 250 – 300 de participanți, înscrierile fiind limitate la 400 de concurenți.
Premiul cel mare, pe care îl vor primii toți participanții, va fi petrecerea unei dimineți de vară în natură și descoperirea unei păduri minunate.
Pentru câștigătorii celor șapte categorii – 4 la băieți, 2 la fete și family- vom avea o mulțime de premii printre care cele mai importante vor fi medalia, cupa și coronița de flori.

Pe site-ul concursului vă puteți deja înscrie și forumul ciclism.ro vă stă la dispoziție pentru discuții despre acest concurs.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.