După o etapă ca cea de la Păltiniș singura grijă a oricărui ciclist este cum să se recupereze mai repede și cât mai eficient. Faptul că am încheiat o etapă nu înseamna că eram în regulă. Am ajuns pe jumătate mort și gândul că mai sunt înca 3 etape nu-mi dădea liniște, mă îngrozea.

Staff-ul echipei a ajuns la hotel și eu nu știam cum să-mi revin. M-am dus în cameră și am intrat în duș, am dat drumul la apă rece și o lăsam să curgă pe picioare, când pe gambe, când pe coapse. A urmat cina și apoi masaj. Era cel mai așteptat lucru, speram să mă refacă doamna maseoză și aveam încredere în experiența dumneaei. După masaj am adormit instant și până dimineața nimeni și nimic nu m-a mai deranjat.

A sosit și ziua de 6 iulie, etapa contratimpului pe echipe. Norocul meu era ca startul fusese programat la ora 18:00. Am luat micul dejun și am încercat să mănânc cât mai mult chiar dacă nu-mi era foame. Am revenit în camera și mi-am băgat din nou picioarele în apa rece, apoi am încercat să dorm. Am servit prânzul și urma să mă pregătesc pentru TTT.

La start era o atmosferă frumoasă, toți din echipă erau optimiști, inclusiv Tudy. De fapt nu mi se părea foarte dificil ce aveam de făcut în condițiile în care nu aveam ca obiectiv să terminam pe un loc fruntaș. Erau 10,2 km iar contratimpul este o probă care mie îmi place. Aveam șansa să fac un TTT. Câte probe de TTT în afara de Turul Sibiului 2011 s-au mai organizat în România?

Ordinea plecării era de la cea mai slab clasată echipă la cea care conducea în clasamentul pe echipe. Regulamentul prevede că se ia timpul celui de-al cincilea ciclist ca timp pentru echipă. ProCycling Geiger a avut onoarea să plece prima, fiind doar eu cu Tudy, nu am mai aparut în clasamentul general pe echipe, urmând ca timpul scos să fie trecut ca timp individual.

Ne-am încălzit pe rulou și atmosfera din Cisnadie îmi transmitea o doza de optimism. Cortul echipei noastre era înconjurat de copii și adulți care ne priveau cum ne pregăteam de start și a venit momentul când a trebuit să urcăm sub poarta de start. Nu aveam stabilită cine știe ce strategie, doar că vom urca cățărarea în placa mare, să mergem cât putem de tare și să trecem împreună linia de sosire.

Am pornit în forță cu Tudy în față, șoseaua urca ușor și cam după primul km ajunsesem la un puls impresionant. În spatele nostru Ulisse era în mașina echipei cu Losonczi Cristian în dreapta, ambii ieșiți pe geam și strigând la noi când: “Hai Tudy!” când: “Hai Ștefan!”. Simțeam încurajările lor și parcă mă împingeau de la spate. Ne-am schimbat la trenă, pe primul viraj am stat eu în fața, iar pe al doilea a schimbat Tudy și până în vârful cățărării a ținut-o constant. Sufeream rău în spatele lui dar știam că nu va dura mult până vine coborârea și asta s-a și întâmplat. Nu pot să nu menționez galeria care ne-a așteptat sus, o groază de susținători ai echipei din Sibiu strigau la noi, aveam un atu.

Cu puls maxim am ajuns sus și Tudy și-a revenit mai repede. A mărit progresiv ritmul și eu nu aveam altceva de făcut decât să-i urmăresc trasele pe coborâre, el descurcându-se mult mai bine ca mine. Între timp începuse să plouă dar nu mai conta, eram deja concentrați pe alte aspecte. Trecusem cu bine de curbele periculoase și abia pe un fals plat în coborâre l-am schimbat la trena pe Tudy. Am stat în jur de 30 de secunde apoi iar am schimbat, ultimul viraj dreapta și înca 3-4 km de linie dreaptă. Am schimbat de încă 2 ori până să vedem finish-ul. Eram la maxim și în zona liniei de sosire am încercat să stăm în paralel, lucru pe care l-am și reușit.

Am fost mulțumiți de modul în care am abordat această probă și cu timpul de 16 minute și 37 de secunde ne-am clasat pe locul 22, în urma noastră fiind Hemus 1986 Troyan, respectiv Bike Aid Cycling Team.

Eu eram surprins de mine, nu mă mai dureau picioarele de la etapa cu o zi în urmă și priveam cu o ușoară încredre următoarea etapă, Transfăgărășanul.

Text: Ștefan Constantin

Foto: Gabriel Amza – V Photo Agency, ciclism.ro

2 COMMENTS

  1. Bravo Stefan, felicitari pentru cursa si pentru articol. imi pare rau ca nu am fost acolo la arbitraj sa te vad in actiune.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.