După o etapă câştigată de David Millar (Garmin-Sharp) dintr-o evadare de cinci oameni şi o etapă a treisprezecea plată câştigată la fotografie de Andre Greipel (Lotto-Belisol) în faţa lui Peter Sagan de la Liquigas-Cannondale, a venit rândul lui Luis Leon Sanchez de la Rabobank să se impună în etapa a 14-a organizată între Limoux – Foix pe distanţa de191 km. Spaniolul a făcut şi el parte dintr-o evadare plecată la 50 km de la start.

Peter Sagan (Liquigas-Cannondale), Philippe Gilbert (BMC-Racing Team), Cyril Gautier (Europcar), Gorka Izaguirre (Euskaltel-Euskadi), Sebastien Minard (AG2R-Le Mondiale), Eduard Vorganov (Katusha), Sandy Casar (FDJ-Big Mat), Sergio Paulinho (Saxo Bank-Tinkoff Bank), Steven Kruijswijk şi Luis Leon Sanchez de la Rabobank, precum şi Martin Velits (Omega Pharma-QuickStep) au fost cei care au părăsit plutonul şi au trecut în acestă formaţie peste Col di Portel, căţărare de categoria a treia şi Port du Lers căţărare de categoria întâi. Dar pe a doua căţătare de prima categorie, Mur de Péguère, la 3 km de vârf Sanchez a atacat luându-i cu el pe Gilbert, Izagirre, Casar şi Sagan.

În spate Evans a făcut pană chiar în vârf şi a trebuit să aştepte 1 minut şi 15 secunde până a primi asistenţă. Între timp sosise coechipierul său Stephen Cummings, dar surprinzător şi acesta avea pană pe spate ca şi australianul. Suspicios a fost faptul că numeroşi alţi rutieri au făcut pană, Robert Kiserlovski de la Astana chiar a căzut fiiind nevoit să abandoneze, suspect de fractură. Ulterior s-au descoperit în roţile rutierilor şi motocicletelor din caravana numeroase pioneze, probabil aruncate de rău voitori de pe margine. În grupul ticoului galben s-a hotărât ca Evans să fie aşteptat, dar Pierre Rolland de la Europcar a plecat în urmărirea evadaţilor spre nemulţumirea tuturor. Cadel a mai făcut două pene, dar cu ajutorul coechipierilor a sosit la finalul etapei împreună cu Bradley Wiggins, cu o întârziere de 18 minute şi 15 secunde în raport cu învingătorul, după ce şi Rolland a fost ajuns pe traseu.

În fruntea cursei, Sanchez şi-a atacat colegii de evadare la 11,5 km de linia de sosire şi a pornit într-un contratimp individual, încheind cursa cu 47 secunde avans faţă de Sagan, Casar, Gilbert şi Insausti.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.