Aceşti pantofi au fost folosiţi pentru prima dată de către rutierii de la Orica GreenEdge în Turul Franţei de anul acesta. Sunt versiunea Pro Team a pantofilor Road Premium şi au fost regândiţi în funcţie de indicaţiile primite de la cicliştii echipei australiene.

Designerul Luke Fryer spune că pantofii au fost îmbunătăţiţi cu o construcţie a vârfului nouă care oferă un suport şi o ventilaţie mai bună. Cadranele Boa au fost refăcute, cu o rază mai mare între buclele de sârmă pentru o distribuţie mai bună a presiunii.

Ca şi modelele precedente, au tălpi din carbon şi cântăresc 652g. Vor fi disponibili începând cu luna septembrie la un preţ de 392$.

Casca ce cântăreşte 329g va costa 209$ (fără vizieră) atunci când va fi scoasă pe piaţă în luna septembrie. Dezvoltată pe parcursul a 2 ani, scopul principal în realizarea acestei căşti a fost atingerea unui coeficient de frecare cât mai mic, dar şi obţinerea unui sistem dinamic de ventilaţie, un design confortabil şi o soluţie cât mai avansată pentru integrarea vizierei.

Orele numeroase de teste în tunelul de vânt de la Australian Institute of Sport au dus la îndeplinirea primelor 3 obiective, în timp ce ultimul a fost realizat cu un sistem “clip-in shield” cu 3 variante în ceea ce priveşte nivelul de transmisie al luminii prin vizieră: 93%, 68% şi 15%. Preţul pentru un model cu tot cu vizieră va fi în jur de 300$.

sursa: bikeradar.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.