Sâmbătă, 18 august 2012, a debutat cea de-a 67 ediţie a Turului Spaniei, cu un contratimp pe echipe de 16,5 km desfăşurat în localitatea Pamplona. Echipa spaniolă Movistar a reuşit cel mai bun timp al zilei şi şi-a rezervat tricoul roşu de lider, prin Jonathan Castroviejo, care a fost primul rutier al echipei ce a trecut linia de sosire. Acesta chiar a avut un mic avans, de o secundă, faţă de cei 4 coechipieri necesari pentru validarea timpului de sosire.

Prin succesul echipei Movistar, Alejandro Valverde şi Jose Cobo Acebo îşi confirmă statutul de favoriţi la victoria finală. Locul 2 în etapă a fost ocupat de echipa Omega Pharma – QuickStep, urmată la câteva miimi de secundă de Rabobank, ambele echipe fiind înregistrate cu un timp cu 10 secunde mai slab decât al spaniolilor. Sky Procycling cu al ei favorit, Christopher Froome a ocupat locul 5, fiind la 12 secunde de Jonathan Castroviejo şi cu 3 secunde în faţa principalului favorit la victorie, Alberto Contador (Saxo Bank – Tinkoff).

Duminică, 19 august 2012, a urmat etapa a doua a Turului Spaniei, cu o lungime de 181,4 km între Pamplona şi Viana. Într-o etapă în care rutierii au avut de străbătut un traseu care, în ciuda faptului că a înregistrat doar o căţărare de categoria 3-a, Alto de la Chapela – 635 m, a urcat şi coborât tot timpul, cel care a trecut primul linia de sosire a fost rutierul german John Degenkolb (Argos-Shimano). Acesta s-a impus la sprint masiv în faţa australianului Allan Davis (Orica-GreenEdge) şi a britanicului Ben Swift (Sky).

Spaniolul Jonathan Castroviejo (Movistar) îşi menţine poziţia de lider după două etape din Vuelta, fiind urmat în clasamentul general la o secundă de coechipierii săi: Nairo Alexander Quintana Rojas şi Javier Moreno Bazan.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.