Geiger Mountain Bike Challenge – un concurs de referință pentru cunoscători – s-a desfășurat duminică, 19.08.2012, pe o vreme superbă (pe vârful Măgura temperatura era de aproape 30 grade).
Deoarece tura lungă de la Geiger MTB Challenge se desfășoară pe un traseu care îl face să fie cel mai dur concurs din țară am dorit să luăm pulsul câtorva participanți care au dat tot ce au putut pentru a câștiga. În zilele următoare o să mai găsiți interviuri cu alți concurenți.

Câștigătorul celei de a 5-a ediții este Blazso Marton din Szeged, rider de la echipa VKE Nelson. Am avut ocazia să îi punem câteva întrebări.

Este a patra cursa la care participi în România , cum ți se par competițiile de la noi?
Da, este a patra participare la concursuri de mountain bike anul acesta în România  dar al treilea maraton. Am mai fost la cursa de XC Maros Bike XCO Cup. Îmi plac aceste curse, sunt destul de tehnice. Organizatorii sunt săritori și te ajută în caz de probleme și majoritatea sunt în apropiere de orașul meu Szeged.


Cum ai auzit de Geiger Mountain Bike Challenge?
Câțiva prieteni și clienți locuiesc în Sibiu. Ei mi-au povestit despre Geiger și au spus ca este una din cele mai mari competiții din România.

Ai reușit să termini cei peste 100 de km în 5:16:57 și ai avut un avantaj de 16:22 minute față de al doilea clasat Kelemen Arpad. Am văzut după primii 15 km că erai deja în față și aveai un avans față de ceilalți concurenți. Ce ne poți spune despre cursă? Cum a fost?
Am auzit ca este o cursă dificilă. Nu am vrut să rămân într-un grup, am atacat încă din primii kilometri și am avansat încet pe prima urcare. MTB-ul meu de 29 full suspension a rulat destul de repede pe rădăcini și pietre.

Care au fost punctele forte și punctele slabe ale acestei curse?
Dezavantaje: nu imi place să îmi car bicicleta mai ales la vale. O dată însă am fost nevoit sa fac asta pe traseu! Câteva persoane care erau în anumite puncte pe traseu nu m-au văzut imediat și nu mi-au arătat direcția. Fie a trebuit să mă opresc, fie a trebuit să mă întorc pentru câțiva metri.
Avantaje: Oamenii din punctele de alimentare au fost foarte săritori și te ajutau. Cursa are loc într-o zona foarte frumoasă și mi-au făcut mare placere porțiunile tehnice.

Poți compara Geiger MTB Challenge cu alte maratoane din România?
Tura lungă de la Geiger este mult mai lunga (ca și timp) din cauza distanței și a traseului foarte stâncos.

O putem însă compara cu curse din Ungaria sau din alte țări?
Traseul este mult mai dificil în această cursă față de majoritatea celor din Ungaria sau Austria. La fel de dificil ca un concurs din Cehia sau Slovacia. Sunt mai puțini concurenți dacă comparăm cu ce se întâmplă în vest dar am încredere că numărul va crește.

Care este următorul maraton la care ai în plan să participi în România?
Am în plan să iau parte la Maros MTB Maraton, la sfârșit de septembrie.

Îl felicităm pe această cale încă odată și îl așteptăm din nou în 2013 la a 6-a ediție Geiger Mountain Bike Challenge.

Credit foto: ciclism.ro

 

3 COMMENTS

  1. “nu imi place să îmi car bicicleta mai ales la vale. O dată însă am fost nevoit sa fac asta pe traseu!” Adica in rest nu sa dat jos de pe bitza, asta sigur o luat autobuzul de la Paltinis!

  2. ma gandeam daca sa fac urmatorul comment: vine belgianu’ castiga detasat, vine unguru’ castiga detasat. ca proaspat – recunosc pasionat de ciclism, parca indraznesc sa imi doresc mai multa competitivitate din partea riderilor nostri. am considerat totusi ca nu e treaba mea…

    dar cand vad astfel de commenturi ironice la adresa unui sportiv performant imi permit sa ma exprim si eu: sa facem asadar misto in dulcele stil romanesc, cand stranii vin si ne arata cum se pedaleaza, caci cu mistoul ramanem.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.