Tom Ritchey este unul dintre pionerii bicicletelor mountain bike, începând să lucreze la astfel de biciclete din anii 70. În anii 80, Ritchey construia în jur de 400 de cadre pe an , iar la începutul anilor 90 a stabilit un standard în rândul cadrelor din oţel prin legendarele modele P-23, P-22 şi P-21. Acestea nu erau doar uşoare ci şi durabile, astfel ajungând să câştige competiţii impportante prin intermediul lui Thomas Frischknect, Henrik Djernis sau Ruthie Matthes. În ciuda succesului seriei P, la sfârşitul anilor 90 se părea că aceste cadre vor deveni istorie.

Modelul P-29 marchează revenirea companiei americane pe piaţa cadrelor mountain bike. Proiectat chiar de Tom Ritchey, P-29 nu este doar un alt produs care urmăreşte trendul 29in, ci mai degrabă un amestec artistic între o construcţie clasică din oţel şi cele mai noi tehnologii.

Ritchey are 38 de ani de curse, proiectare şi construcţie de cadre, iar acest lucru este vizibil la P-29. Bicicleta a fost fabricată cu tratare termică şi utilizând tehnologia „Ritchey Logic II tubing” care foloseşte profiluri concepute pentru a combina conformitatea cu rigiditatea.

Cablurile deraiorului sunt dirijate foarte îngrijit pe sub top tube. Down tube-ul se extinde din head tube sub un unghi relativ mic, înainte de a se arcui în jos către BB.

Ritchey P-29 este echipată cu SRAM X0, inclusiv frâne Avid X0. Partea din faţă a bicicletei este alcătuită dintr-o pipă Ritchey WCS C260, împreună cu un ghidon SuperLogic Carbon Flat 10D. Tija de şa este un model SuperLogic Carbontopped, iar şaua CS Carbon Streem. Ritchey a echipat P-29 cu un set de roţi prototip ce au cauciucuri tot de la Ritchey. Greutatea acestei biciclete este de 10.6kg fără pedale. 

Preţ: 1000$ (doar cadrul)

Echipare: SRAM X0

Roţi: Prototip Ritchey 29in

Altele: Pipă Ritchey WCS C260, ghidon SuperLogic Carbon Flat 10D, tijă şa SuperLogic Carbontopped, şa CS Carbon Streem

Greutate: 10.6 kg

sursa: ritcheylogic.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.