Continuăm seria de interviuri cu Kelemen Arpad, riderul de la echipa NoMad Merida Racing Team, un sportiv care anul acesta a demonstrat la majoritatea concursurilor că este unul dintre cei mai buni. El ne povestește în detaliu cum a fost la Geiger Mountain Bike Challenge, și el participând pentru prima dată la tura lungă.

Cum a fost la Geiger MTB Challenge? Ai reușit să termini pe locul 2 în clasamentul general la 16 minute de câștigătorul Blazso Marton și ai ajuns cu 4 minute înaintea lui Tudy.
Sincer să fiu nu am reușit așa bine față de cum se vede la final de concurs.
După start m-am simțit foarte slab, a fost una din zilele acelea proaste în care nu m-am simțit bine deloc. Primii au dispărut glonț din fața mea și n-am știut cât de departe sunt.


La prima urcare mare, de la Cisnădioara spre Măgura Cisnădiei, tot timpul mi-a trecut prin cap că ar fi mai bine să abandonez. Am forțat, m-am chinuit cum am putut dar am mers mult mai slab decât m-am așteptat. Între timp i-am depășit pe Sdrăila Ionuț, Szentes Norbert și pe Jugănaru (și el a avut probleme). Sus pe Măgura mi-am revenit puțin, m-am simțit puțin mai bine și am hotărât să încerc să recuperez întârzierea. După câteva sute de metri l-am depășit pe Ștefan Morcov și la o coborâre l-am prins pe Cristian Losonczi, chiar înainte de despărțirea traseelor.
După coborârea nouă la traseul lung l-am depășit pe Roșioru și când am ajuns la asfalt m-am întâlnit și cu Petrache. Pe asfalt am mers împreună și când a început urcarea lungă spre Păltiniș, am plecat….
Aici deja m-am simțit în formă maximă și am simțit că am șanse să-l prind  pe Tudy. După câteva minute a apărut  Tudy de care m-am apropiat foarte încet. Până la urmă am reușit să-l depășesc și m-am îndepărtat relativ repede. M-am bucurat, dar am știut că mai sunt înca 50 de km până la final și orice este posibil. S-a și întamplat, la o coborare undeva la 65 km am făcut o pană pe care nu am putut-o repara foarte repede, a durat 5-6 minute și când am terminat Tudy m-a depășit. Am urcat repede pe bicicletă, l-am depășit iarași pe Tudy și am pedalat cum am putut de repede până la finish, unde am ajuns cu 4 minute în fața lui. Cu Blazso din Ungaria n-am avut nici o treaba, m-am întâlnit cu el numai la start și la sosire.

Te-am văzut miercuri înainte de concurs la recunoaștere? Cum ti s-a părut recunoașterea față de concurs?
La recunoaștere mi s-a părut că e mult mai greu și mult mai lung dar în concurs a trecut timpul foarte repede.
Recunoașterea m-a ajutat foarte mult deoarece în concurs am știut deja curbele și coborârile tehnice, locuri pe care la prima tură nu am reușit să le parcurg pe bicicletă.

Care ți s-au părut ca au fost punctele forte și punctele slabe ale acestui concurs? Ce putem îmbunătăți pentru anul următor?
Nu știu dacă au fost puncte slabe, mi-a plăcut și traseul și organizarea și premiile. Mai ales mi-au plăcut coborârile dure, cu noua bicicleta Merida mă descurc foarte ușor pe bolovani și pe rădăcini mari.

Îl felicităm pe Arpad pentru reușita din acest concurs și îi dorim mult succes la următoarele competiții la care va participa.

Credit foto: ciclism.ro

4 COMMENTS

  1. Ce tare e faza Cu Blazso din Ungaria n-am avut nici o treaba, m-am întâlnit cu el numai la start și la sosire. oricum Kelemen a dmonstart ca este unul dintre cei mai buni. Nu-mi amintesc sa fi auzit de el in 2011.

  2. Da , tare faza cu Marton :)) Daca nu ai auzit tu nu inseamna ca nu a existat, e unul dintre cei mai buni si recunoscuti rideri de la noi 😉 Eu m-am intalnit cu el la multe maratoane si in anii precedenti.

    Felicitari Arpi!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.