Continuăm seria de interviuri cu Cristian Losonczi, riderul de la ProCycling Geiger Team, care la a 5-a participare la Geiger Mountain Bike Challenge a dat tot ce a avut mai bun şi a reuşit să termine primul tura scurtă de 50 km şi 1.350 m diferenţă de nivel. La doar cei 18 ani ai săi demonstrează că se poate şi la o vârstă aşa de fragedă, că este şi el unul dintre cei mai buni rideri din ţară.

În calitate de concurent şi nu de organizator te întreb cum a fost pentru tine GMC?  Anul trecut ai reuşit să câştigi locul 1 la categorie dar nu şi la general. Ai îmbunătăţit foarte mult timpul tău din 2011, când ai venit pe locul 7, cu 26 minute mai târziu faţă de timpul din acest an de 2:29:27.
Geiger Mountain Bike Challenge, a fost ultima etapa din Triada unde trebuia să dau totul…
După ce am reuşit să preiau şefia clasamentului la Braşov aici trebuia să-mi păstrez poziţia. Am venit la Sibiu neîncrezator din cauza că nu eram în formă maximă, am facut şi un tur recunoaştere ca să fiu sigur pe mine şi să nu am surprize în timpul cursei.

Îmi place foarte mult GMC pentru ca a fost primul meu maraton, acum 4 ani, la prima lui ediţie. Atunci am facut tot traseul împreună cu verişoara mea ,Gyurka Zsuzsa, și am terminat ultimii. Anul urmator am terminat pe locul 8 la juniori şi acum doi ani pe locul 2. Am fost mai motivat de la an la an să am rezultate cât mai bune la această cursă şi să văd diferenţele de forma în care ma aflu.
Anul trecut eram “cu un etaj mai jos” decât anul acesta vorbind de antrenamente, condiţie fizică şi experienţă. Bicicleta noua de la Ideal, cu noul XTR,  este incredibilă dacă o compar cu modelele vechi 3×10. Anul acesta am fost şi mult mai motivat să câştig pentru că trebuia să rămân primul la clasamentul general pe tura scurtă.

Ţi-a placut surpriza de la final? Nu te aşteptai la un tort cu poza ta pe el.
….. Surpriza de la final…  Chiar mi-aţi făcut o surpriza pe cinste! Am fost cam speriat cand am auzit înainte de cursă că mi-a s-a pregătit o surpriză. Ştiam că dacă nu câştig va fi cam urât aşa că am avut un pic de emoţii. La final când am vazut surpriza (tortul) am rămas fără cuvinte… până gustul magnific şi mi-a readus vocea.

Care sunt următoarele maratoane pentru care te pregăteşti?
Nu au prea rămas multe maratoane. Sincer să fiu sunt cam sătul de toate maratoanele din România şi aştept ca organizatorii să facă un pas către Cross-Country şi Eliminator!!! Ce a mai rămas anul acesta este Feneberg Maraton în Oberstdorf – Germania, campionatul mondial de XCO din Saalfelden – Austria şi poate câteva curse în ţară.

Să revedem câteva poze cu Cristian Losonczi de la ediţiile anterioare:
Geiger Mountain Bike Challenge 2008 – împreună cu Gyurka Zsuzsa, premiaţi pentru cei mai tineri participanţi

Geiger Mountain Bike Challenge 2009 – împreună cu Gyurka Zsuzsa

Geiger Mountian Bike Challenge 2010

Geiger Mountain Bike Challenge 2011

Credit foto: ciclism.ro, Imagini din Bucuresti, Veloteca

 

 

 

 

 

2 COMMENTS

  1. am o admiratie deosebita ptr citiva copii,bine,asa imi place mie sa le zic,cristian,vlad,zsuzsa…nu le doresc decit sa iasa afara pe la cluburi din italia si sa-si implineasca talentul ca adulti. la noi cam bat peste tot si de aici pericolul de plafonare. la niste cluburi profesioniste se pot implini cu adevarat. eu unul,le doresc mult succes! ps.uitindu-ma la ei imi aduc aminte de vremurile cind aveam si eu virsta lor.

  2. Bravo lui ca de la un baietel timid cu rucsac in spate si adidasi in picioare a ajuns ca astazi sa fie campion. Mult succes in continuare!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.