Alejandro Valverde (Movistar) s-a impus într-o altă etapa cu final în căţărare, etapa a opta, organizată între Lleida şi Collada de la Gallina, în Andora. Cu toate că evadarea zilei a ajuns la un avans de peste 9 minute, echipele Sky şi Katusha
au readus în pluton fugarii, pe ultima căţărare dezlanţuindu-se ositilităţile între favoriţi.

Valverde a fost primul care a atacat la 3 km de final, dar Christopher Froome (Sky) şi Alberto Contador (Saxo-Bank) au accelerat din spate ajungându-l pe Cameron Meyer (Orica-GreenEdge), ultimul evadat care mai supravieţuise în faţă. Australianul a rămas în spate cu Valverde, Joaquim Rodriguez ş Daniel Moreno (ambii de la Katusha). A venit apoi rândul lui Froome să atace, Meyer şi Moreno fiind lăsaţi în urmă. În stilul caracteristic Contador a atacat la rândul său victoria sa părând iminentă. Dar la mai puţin de 100 de metri de linia de sosire Valverde şi Rodriguez au accelerat depăşindu-şi conaţionalul la câtiva metri de finish. Froome a încheiat al patrulea etapa cu 15 secunde întârziere.

Diferenţa englezului la general faţă de liderul cursei, Joaquim Rodriguez a crescut acum la 33 de secunde. Diferenţa dintre cei doi ajunsese la 10 secunde după ce spaniolul a făcut o demonstrația de forță câştigând etapa a şasea dinre Tarazona și Jaca. Diferenţa s-a păstrat şi după etapa a şaptea, una dedicată sprinterilor şi câştigată din nou de John Degenkolb (Argos-Shimano).

Înaintea etapei dintre Andora şi Barcelona, Contador rămâne pe locul trei la 40 secunde distanţă de Rodriguez¸ iar Valverde a urcat pe locul patru, în timp ce Robert Gesink de la Rabobank a coborât pe locul cinci.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.