Ajunsă la a treia ediție, competiția de downhill On The Rocks a strâns în sfârșitul trecut de săptămână 214 concurenți iubitori de adrenalină la poalele dealului Bunloc de lângă Brașov. On The Rocks este singurul concurs de downhill din România prezent în calendarul oficial UCI clasa 1, având astfel și două categorii separate pentru cei 33 de participanți legitimați UCI din Anglia, Austria, Bulgaria, Croația, Finlanda, Polonia, Slovenia și România. Premiile cash în valoare de 8000€ au ridicat miza competiției dintre elita locală și oaspeți.

Dealul Bunloc este binecunoscut amatorilor de parapantă și paragliding, cât și riderilor locali de downhill. Traseul concursului șerpuiește în apropierea telescaunului pârtiei de schi, fiind bine asezonat cu coborâri rapide pe pietre și rădăcini, cotituri strânse prin pădure, un step up impresionant și niște rampe pentru sărituri ce au făcut deliciul publicului numeros. Unii concurenți au muncit cot la cot cu organizatorii pentru cosmetizarea traseului, însă vremea foarte uscată a adăugat un plus de dificultate, transformând unele curbe în băi de praf cu aderență dificilă. Chiar și așa, 34 de concurenți s-au aventurat în îmblânzirea gravitației pe hardtail-uri.

După sesiunile de antrenamente și calificări, concursul propriu-zis a fost o excelentă demonstrație de pasiune, tehnică și competitivitate. Liderii de moment ai clasamentului general s-au perindat pe rând pe Hot Seat, în aplauzele publicului, în timp ce Max antrena bilingv atmosfera, oferind cele mai proaspete informații de pe traseu. Ultimul concurent, slovenul Ziga Pandur, a fost singurul ce a reușit performanța de a termina traseul în mai puțin de 4 minute, cucerind astfel marele premiu. Clasamentele finale au fost publicate a doua zi aici.

Concurenții au avut un stand separat pentru a-și spăla bicicletele de praf, în timp ce spectatorii au putut vedea cele mai noi apariții în domeniul echipamentelor de ciclism la standurile sponsorilor. Catering-ul a trei restaurante a hrănit și hidratat publicul pregătit să-și consume energia încurajând concurenții. Competiția s-a terminat cu o petrecere în centrul orașului și un spectacol nocturn de dirtjumping. On The Rocks a atras și un număr mare de fotografi și videografi înscriși într-un concurs separat de fotografie, ale cărui rezultate încă le așteptăm.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.