Cei de la PRO au prezentat noua gamă de şei pentru 2013 care cuprinde modelele Falcon, Turnix şi Griffon.             

Dezvoltarea acestor noi şei de înaltă performanţă a implicat efectuarea de măsurători pe aproxiamtiv 1 milion de ciclişti, totul reducându-se la 3 modele noi de şei ce se vor a fi perfecte.

Fiecare şa a fost proiectată astfel încât să se potrivească cu un anumit stil de pedalat. Tipul de rutier „Flyer” este un ciclist cu o poziţie naturală mai stabilă, iar pentru acesta a fost proiectat modelul Falcon. Tipul „Worker” este un ciclist care are tendinţa de a se mişca mai mult şi are nevoie de o şa curbată precum Griffon pentru a-şi păstra o poziţie de pedalat eficientă.

Iar pentru rutierii aflaţi între cele două extreme va fi disponibil modelul Turnix, cu o formă aproape plată şi cu o curbă uşoară la capăt. De precizat este faptul că Turnix nu este tocmai o şa complet nouă.

Şi cei de la Fizik au făcut un lucru asemănător, în anii trecuţi, cu şeile lor. Ei au creat modele după anumite animale care să reflecte ce tip de ciclist eşti (şarpe, cameleon, taur), bazându-se pe nivelul de flexibilitate al spinării. Asfel au apărut modelele Arione, Aliante sau Antares.

Toate şeile de la PRO au aceeaşi structură din carbon, căptuşeală EVA cu o înaltă densitate, o tehnologie de absorbţie a şocurilor şi tuburi din carbon sau titan. Greutatea pentru varianta cu tuburi din carbon este de 155g.

Fiecare şa va fi disponibilă în mai multe lăţimi cuprinse între 132mm şi 142mm. Dacă alegerea pare destul de grea şi nu eşti sigur ce model ţi se potriveşte, noua aplicaţie de pe site-ul PRO te va ajuta.  

sursa: road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.