John Degenkolb (Argos-Shimano) îşi continuă seria victoriilor în etapele dedicate sprinterilor din actuala ediţie a Turului Spaniei. Etapa a zecea, cu un traseu foarte puţin valonat de 190 de kilometri rulaţi de cei 193 de ciclişti rămaşi în cursă pe ţărmul Oceanului Atalantic, între Ponteareas şi Sanxenxo, nu a pus probleme lui Degenkolb, care i-a sprintat la final pe campionul francez Nacer Bouhanni de la FDJ-BigMat şi pe Daniele Bennati de la RadioShack-Nissan.

Ierarhia generală a rămas neschimbată cu Joaquim Rodriguez (Katusha) pe prima poziţie, urmat de Christofer Froome (Sky) şi Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank).

Evadarea etapei i-a avut în componenţă pe Adrian Palomares (Andalucia), cel mai combativ rutier al ediţiei de anul trecut şi Javier Aramendia (Caja RuraL), aflat la a treia prezenţă anul acesta într-o evadare. În vârful singurei căţărări a manşei, Alto de San Cosme (cat. a 3-a) avansul lor era de 2 minute şi a crescut până la un maxim de 6:42. Dar echipele sprinterilor şi-au făcut datoria şi au prins fugarii, spinterii lansându-se în faţă.

Degenkolb a prins roata lui Bennati şi a lansat perfect atacul final. Bouhanni a încercat să îl ajungă pe german, dar fără succes. Francezul a încheiat al doilea etapa urmat de Bennati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.