Shimano va scoate pe piaţă noul model de pantofi pentru şosea, R320, care se află în topul gamei R315 apărută anul trecut. Dezvoltaţi în colaborare cu ciclişti profesionişti printre care Edvald Boasson Hagen, aceşti pantofi au fost folosiţi pentru prima dată la Jocurile Olimpice. Noul model are posibilităţi mai numeroase de reglare a plăcuţelor decât înainte, plus o nouă platformă (Dynalast) care salvează mai multă energie.

Potrivit celor de la Shimano, tehnologia Dynalast reduce cantitatea de energie pe care o pierzi când pedala se află în sus. Ei spun: „În timpul dezvoltării Dynalast, platformele au surclasat constant toate modelele de pantofi disponibile în testele noastre (8 branduri) prin reducerea nedoritei şi inevitavilei pierderi de putere care apare între unghiurile 200 şi 360 ale pedalei cu până la 50%.”

Ce este Dynalast? „Vârful unui pantof de ciclism joacă un rol cheie în sprijinirea unei pedalări eficiente. Dacă e prea sus creşte tensiunea, dacă e prea jos vei avea o pedalare ineficientă. Cercetări aprofundate făcute de către experţii de la Shimano au dus la producţia unui vârf de pantof superior care reduce din energia pierdută în timpul curselor lungi”.

R320 are o nouă talpă care oferă 11mm în plus pentru reglarea plăcuţelor. Acest model are o greutate de 470g pentru mărimea 40 şi un preţ de 470$.   

sursa: road.cc

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.