Indiferent de opinii, frânele pe disc intră şi în ciclocros, iar Easton va oferi cel puţin două produese compatibile cu acestea pentru 2013.

Noul set de roţi EA90 XD are o adâncime de 25mm şi măsoară 17.5mm în lăţime (internă). Roţile sunt compatibile cu jante de aluminiu, butucii sunt proprii de la Easton, iar spiţele din oţel inoxidabil de la Sapim. Greutatea pentru întreg setul este de 1620g la un preţ de 900$.

O altă noutate de la Easton este noua furcă EC90 XD compatibilă doar cu frâne pe disc şi care are o contrucţie din carbon, „picioare” masive şi un design care să permită îndepărtarea noroiului.

Cei de la Easton vor echipa noua furcă cu noul sistem inteligent dezvoltat de ei numit „Internal Thread Technology steerer” , plus o rutare internă a cablurilor. Greutatea furcii este de 460g, iar preţul sugerat de producător este 550$.

În timp ce roţile EA90 XD vor fi disponibile în câteva săptămâni, furca EC90 XD va apărea în magazine abia în ianuarie 2013 – după încheierea sezonului de ciclocros.

De asemenea, Easton îşi va lărgi gama roţilor din carbon şi spre preţuri mai mici. Cicliştii de şosea vor primi noile roţi EC70 SL, construite cu jante din aliaj pentru o frânare mai sigură pe ploaie.

Spiţele sunt de la Sapim din oţel inoxidabil (18 pentru roata faţă, 24 pentru spate), iar jantele au nipluri încastrate. Greutatea pentru un set este de 1660g la un preţ de 1500$.

 

 

sursa:  eastoncycling.com, bikeradar.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.