O etapă a 12-a de 190,5 km între Vilagarcía de Arousa şi Mirador de Ézaro, plată mare parte, dar cu un final incendiar pe căţărarea de categoria a 3-a Mirador de Ézaro (270 m, panta medie 13%) a adus a doua victorie din această ediţie rutierului spaniol de la echipa Katusha, Joaquim Rodriguez. Acesta a reuşit chiar să mai adauge câteva secunde în lupta sa cu Alberto Contador şi Christopher Froome, cei doi fiind acum la 13, respectiv 51 de secunde de Rodriguez.

Victoria lui Rodriguez s-a conturat în ultimul kilometru al etapei, după ce a atacat plutonul favoriţilor. Singurul care a reuşit să reziste ritmului impus de Joaquim Rodriguez, a fost conaţionalul său, Alberto Contador (Saxo Bank – Tinkoff Bank). Contador chiar a lucrat cu Rodriguez la trenă, în momentul în care britanicul Christopher Froome (Sky) avea dificultăţi în a se menţine în grupul urmăritor.

În ultimii 200 m, aşa cum era şi de aşteptat, Rodriguez a atacat din nou, în stilul caracteristic, reuşind un avans pe şosea de 8 secunde în faţa lui Contador, care a sosit pe locul 2. Cea de-a treia poziţie din etapa 12 a Turului Spaniei 2012, a fost adjudecată de un alt spaniol, Alejandro Valverde (Movistar) care a sosit cu 13 secunde întârziere în urma lui Rodriguez. Christopher Froome a sosit pe poziţia a 5-a cu 23 de secunde faţă de câştigător.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.