Steve Cummings (BMC) a obţinut cea mai importantă victorie a carieri sale de rutier pe şosea. Britanicul fost unul dintre cei 7 rutieri care au plecat la kilometrul 42 al manşei care a presupus parcurgerea în sens invers a cunoscutului Camino Inglés, drumul folosit de pelerine pentru a ajunge la Catedrala Santiago de Compostela, plecând de la Ferrol.

Medaliatul cu argint în proba de urmărire pe echipe la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004 a plecat într-o probă e contra timp individual la 4 km de finish. Un alt specialist al velodromului, Cameron Meyer (Orica-GreenEdge) a plecat în urmărirea lui Cummings, luându-l cu el pe Juan Antonio Flecha (Sky), cel care mai încercase la 7 km de linia de sosire să plece din evadarea iniţială. Părea că eneglezul va fi prins, dar micul său avantaj a fost de ajuns pentru a încheia primul etapa.

Tricoul roşu rămâne în posesia lui Joaquim Rodriguez (Katusha), care îşi păstrează avantajul de 13 secunde faţă de Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank), şi 51 faţă de Chris Froome (Sky).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.