Joaquim Rodríguez (Katusha) câştigă din nou o etapă cu final în căţărarea, prima din trei astfel de manşe consecutive propuse de organizatorii Turului Spaniei 2012. Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank) atacase la 2 km de vârful ascensiunii finale de pe Puerto de Ancares, dintr-un grup care îi conţinea pe Rodríguez, Alejandro Valverde (Movistar) şi Dani Moreno (Katusha). Din spate Chris Froome (Sky) a reuşit şi el să revină, moment în care Rodríguez a plecat în urmărirea lui Contador, pe o porţine cu pantă de 12 %, l-a ajuns din urmă şi a trecut linia de sosire cu 5 secunde avans faţă de conaţionalul său.

Rodríguez se distanţează din nou de adversarii săi. Are un avans de 22 secunde faţă Contador, în timp ce Valverde, încheind etapa al treilea are acum aceaşi distanţă faţă de lider ca şi Froome, de 1 minut şi 41 secunde.

Evadarea etapei de 149.2 km dintree Palas de Rei şi căţărarea de categoria întâia Puerto de Ancares, s-a format la kilometrul 19 cuprinzând 16 rutieri. Dar cu echipa Saxo Bank la trenă, avansul lor nu a trecut de trei minute. În apropierea căţărării finale Alberto Losada (Katusha), unul dinre fugari a atacat. Deşi avea aproape un minut avans pe căţărare secundele au scăzut rapid în defavoarea sa, fiind în cele din urmă prins.

Rafal Majka, Sergio Paulinho şi Dani Navarro de la Saxo Bank au dus trenă pe ascesiune, Majka lansându-l foarte bine pe Contador. Abia la a treia încercare părea că spaniolul s-a desprins în învingător. Dar a fost prins şi întrecut de Rodríguez, podiumul dfiind completat de Valverde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.