Carol-Eduard Novak (Tuşnad Cycling Team) a obţinut o nouă medalie la Jocurilor Paralimpice de la Londra. Ca şi acum patru ani la Beijing, Novak şi-a adjudecat medalia de argint în proba de contratimp individual pe şosea. Românul în vârstă de 36 de ani a fost întrecut de cehul Jiri Jezek, cel pe care îl învingea sâmbată pe velodrom în proba de urmărire 4 km. Un alt ceh, Jiri Bouska a obţinut al treilea timp al zilei.

Desfăşurată pe asfaltul circuitului automobilistic de la Brands Hatch, Londra proba a măsurat 24 km, însumaţi de trei tururi de circuit. După primii 8 kilometri timpul lui Novak era de 10:51,99, urcînd la 22:03,26 la al doilea tur de circuit, pentru ca Ede să încheie cursa cu timpul de 33:59,92 . Dar Jezek a înregistrat încă din primul tur un timp mai bun, la final devansându-l pe rutierul nostru cu 7 secunde.

Este aşadar, a doua medalie pentru Novak, după cea de aur din proba de urmărire. Mâine, Carol Eduard Novak va rula şi pe şosea. Îi uram şi de data aceasta baftă!

4 COMMENTS

  1. Carol-Eduard Novak= Desi nu suna a nume Romanesc..omu asta..emana putere Romaneasca..stiti cu ce seamana un roman adevarat?cu un legionar! da tot ce poate mai bun..stiind ce are de facut..si nimic de pierdut!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.