Etapa a optsprezecea a Turul Spaniei, una dedicată sprinterilor a revenit lui Daniele Bennati (RadioShack-Nissan). Rutierului italian i-a sprintat pe Ben Swift (Sky) şi Allan Davis (Orica-GreenEdge), după 204,5 km rulaţi între Aguilar de Campoo şi Valladolid. Manşa a fost dedicată de Bennati lui Wouter Weylandt, ultimul rutier care s-a impus la Valladolid în 2008. Clasamentul general nu a suferit modificări, Alberto Contador (Saxo Bank – Tinkoff Bank) menţinându-şi prima poziţie.

5 rutieri au plecat din pluton la puţin timp de la start. Luis Angel Mate (Cofidis), Gatis Smukulis (Katusha), Martijn Keizer (Vacansoleil-DCM), Brent Bookwalter (BMC) şi Gustavo Cesar Veloso (Andalucia) au ajuns la un avans de 4’50”, dar cu echipe interesate de sprintul final în pluton şansele lor de a duce până la final evadare au fost mici. La kilometrul 33 o căzătură i-a pus la pământ pe Nairo Quintana de la Movistar şi Linus Gerdemann de la RadioShack-Nissan. Quintana s-a ridicat, dar Gerdemann a fost nevoit să abandoneze.

La 17 km de finish fugarii au fost readuşi în pluton, sprinterii pregătindu-şi tacticile de atac. Swift a lansat atacul la 200 metri de final, dar a fost întrecut de Bennati, care a călcat linia de sosire cu doar o jumătate de roată înaintea britanicului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.