Compania germană Schwalbe s-a folosit de târgul Eurobike pentru a lansa noile modele de cauciucuri de tip tubeless Ultremo ZX, oferindu-le celor care vor să treacă pe acest sistem de cauciucuri o nouă oportunitate pe lângă cele existe deja pe piaţă de la Hutchinson, Kenda sau Maxiss.

Având ca bază anvelopa de top a celor de la Schwalbe (Ultremo), versiunea tubeless este cel mai rapid cauciuc produs vreodată de nemţi. 3 ani a durat dezvoltarea acestui model, iar Christian Lademann, Product Manager, ne explică de ce: „a fost o provocare din punct de vedere tehnic să producem un cauciuc de tip tubeless cu o presiune ridicată”.

Cu noile anvelope, cei de la Schwalbe sunt încrezători că au scăpat de presiune şi că au îndepărtat părerile scepticilor. Montarea unor cauciucuri tubeless pe jante de carbon este dificilă, dar germanii spun că designul lor rezolvă această problemă.

Principala problemă în dezvoltarea acestor anvelope a fost crearea unui cauciuc care să stea ferm pe jantă, luând în calcul presiunea ridicată la care este supus un cauciuc pe şosea. Soluţia lor a fost utilizarea fibrelor de carbon astfel încât să confere jantei o rezistenţă pentru ca anvelopa să nu iasă din jantă.

Dacă nu ai încredere în acest gen de anvelope, trebuie să ştii că nemţii au testat noul Ultremo cu Fabian Cancellara în Tirreno-Adriatico, dar şi cu alţi ciclişti de la Radioshack Nissan. În ultimul timp au început să apară din ce în ce mai multe cauciucuri de tip tubeless, însă acest model este probabil cel mai bun.

sursa: road.cc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.