Rutierul de la Saxo-Tinkoff şi-a trecut în palmares cea de-a 2-a victorie în Vuelta, după unul dintre cele mai spectaculoase mari tururi din ultimii ani. Rând pe rând, Alejandro Valverde şi Joaquin Rodriguez au purtat tricoul roşu, însă Contador a reuşit până la urmă printr-o conjuntură favorabilă şi o mare voinţă să aibă tricoul roşu la Madrid.

În ultima etapă, John Degenkolb (Argos Shimano) a obţinut al 5-lea succes din această ediţie de Vuelta, însă lupte s-au dat şi pentru tricourile pe puncte şi pentru combativitate care au fost luate de Alejandro Valverde după ce rutierul de la Movistar a terminat pe locul 6 etapa, cu mult în faţa posesorului acestor tricouri de până acum – Joaquin Rodriguez.

Alberto Contador câştigă astfel al 5-lea său mare tur, însă cu siguranţă aceasta a fost cea mai dificilă victorie. Deşi a fost lăsat în urmă pe mai multe căţărări, spaniolul a profitat de evoluţia bună de la contratimp, de căzătura lui Valverde de la începutul turului şi de greşeala tactică a lui Rodriguez din etapa cu sosire la Fuente De pentru a câştiga Turul Spaniei.

Cel mai important lucru de subliniat este faptul că spectacolul oferit de cei 3 fantastici spanioli în cele 3 săptămâni a readus fanilor plăcerea de a urmări un mare tur şi a reconfirmat că Turul Spaniei este în ultimii ani peste Turul Franţei din punctul de vedere al spectacolului şi al traseului. 

Clasamentul final:

1. Alberto Contador (Saxo-Tinkoff)

84:59:49

2. Alejandro Valverde (Movistar)

0:01:16

3. Joaquin Rodriguez (Katusha)

0.01:37

4. Christopher Froome (Sky)

0:10:16

5. Daniel Moreno (Katusha)

0:11:29 

6. Robert Gesink (Rabobank)

0:12:23 

7. Andrew Talansky (Garmin)

0:13:28 

8. Laurens Ten Dam (Rabobank)

0:13:41 

9. Igor Anton (Euskaltel)

0:14:01 

10. Benat Intxausti (Movistar)

0:16:13

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.