În timpul celor 3 săptămâni frumoase şi intense din Turul Spaniei de anul acesta, considerat de mulţi cel mai spectaculos mare tur al anului, Alberto Contador a atacat de nenumărate ori. În cele din urmă etapa cu final la Fuente De a fost cea în care spaniolul a reuşit să se desprindă de ceilalţi. A fost o victorie spectaculoasă ce i-a adus tricoul roşu, o victorie obţinută cu ajutorul bicicletei sale Specialized SL4 echipată cu SRAM RED-2012 WiFLi. Mecanicul lui Contador, renumitul Faustino, a instalat RED WiFLi chiar înainte de prima etapă de la Pamplona.

WiFLi este o inovaţie a celor de la SRAM ce permite ciclistului o gamă mai largă de viteze şi o schimabre mai uşoară cu ajutorul unui deraior spate “mid-cage”. Acest deraior i-a permis ciclistului de la Saxo-Tinkoff să folosească casete de până la 32 dinţi. În etapele cu căţărări mai abrupte Alberto a folosit 11-28 sau 11-32 pentru o ascensiune mai confortabilă, dar şi pentru coborâri în viteză. 

Sistemul WiFLi original a fost creat în Turul Italiei 2008 pentru etapa a 16-a pe KronPlatz. Etapa a fost un contratimp individual de 12.9 km cu pante de până la 24%. Tehnicienii de la SRAM i-au personalizat bicicleta lui Contador, liderul cursei, cu un drive train compact 34×30 ce l-a ajutat pe spaniol să îşi asigure victoria din acea ediţie de Giro.

SRAM WiFLi este disponibil pentru toate grupurile SRAM pentru şosea: RED, Force, Rival şi Apex.

sursa: SRAM

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.