Vă prezentăm mai jos răspunsul FRC la scrisoarea deschisă transmisă de Tudor Oprea, scrisoare deschisă care a fost publicată și de ciclism.ro AICI. Deoarece în scrisoarea FRC este menționat și numele acestui website ne permitem să prezentăm punctul nostru de vedere într-un articol ulterior.

RĂSPUNS LA SCRISOAREA DESCHISĂ

 

Domnule Ovidiu Tudor Oprea,

Încă de la început, consider faptul că, modalitatea de comunicare pe care aţi ales-o este cel puţin ciudată. Federaţia Română de Ciclism, din care cu onoare faceţi parte are organisme de decizie şi de apel, statutar create tocmai pentru a rezolva astfel de litigii, între membrii federaţiei, sau între un membru şi Consiliul de Administraţie. Cum Statutul şi Regulamentul federaţiei pare că vă este cu totul străin, am să mă străduesc să răspund, pe înţelesul dumneavoastră, la ceea ce public semnalaţi.

Încă din anul 2000, am încercat, prin intermediul funcţiei pe care o ocupam şi încă o ocup, să atrag într-o formă organizaţională mişcarea de MTB din România. În acei ani tulburi existau doar două centre de MTB, respectiv Cluj şi Sibiu. Fiecare avea reguli proprii, concursurile se desfăşurau după regulamente aleatorii, sportivii pedalau pe trasee inadecvate. Totuşi, cu ajutorul unor oameni înţelepţi, am integrat MTB-ul în federaţie, organizând campionate naţionale şi girând concursuri private.

Rezultatele nu au întârziat să apară. Doi dintre pionierii ramurii de MTB, respectiv Domnii Radu Zemianschi şi Tiberiu Macoveiu au devenit arbitrii internaţionali UCI, iar dumneavoastră, v-aţi calificat la Jocurile Olimpice de la Atena. Apropos de acest moment, nu aţi realizat nici până acum, după opt ani, că acea calificare miraculoasă s-a datorat, într-o mare măsură, efortului financiar şi uman al federaţiei, fără de care, frumoasele dumneavoastră intenţii rămâneau doar utopice. De altfel, declaraţi pe toate canalele şi cu orice ocazie, că, citez, „federaţia nu a făcut nimic pentru mine, nicodată”. Într-adevăr, în afară de faptul că în anii 2002, 2003 şi 2004 nu v-a lipsit nimic din ceea ce consideraţi necesar pentru a vă califica şi participa la Atena, federaţia „nu a făcut nimic”. De asemenea, nu am dori să reamintim faptul că, participare la Atena a fost un mare fiasco. Ne asteptam, după toate eforturile, macar să terminaţi cursa, sau să abandonaţi cât mai târziu cu putinţă. Din pacate, am supra-evaluat calităţile dumneavoastră, pregătirea fizică şi psihică de la momentul Jocurilor Olimpice.

Întoarcerea de la Atena, „încununat de laurii victoriei”, a constituit pentru dumneavoastră momentul în care, probabil, aţi avut revelaţia valorii personale inestimabile, atât sportive, cât mai ales organizatorice şi manageriale. Împreună cu un „grup de iniţiativă”, a cărui unic scop era şi este încă obţinerea de profit, lăsând performanţa ca obiectiv nici măcar secundar, aţi fost la un pas de a demola şi de a dezorganiza totalmente ramura de MTB din România. Eforturile dumneavoastră nu s-au concretizat totuşi, cu toate că aţi investit, împreună cu alte persoane frustrate, timp şi fonduri în activitatea de destabilizare. Competiţiile pe care le-aţi organizat ilegal, calendarul paralel de pe „ciclism.ro”, toate postările amicilor dumneavoastră de pe acelaşi web-site, au reuşit ca vreme de doi ani să introducă haosul în ciclismul montan din România. Din fericire, oamenii s-au convins relativ repede despre adevăratele intenţii ale dumneavoastră şi ale grupului din care faceţi parte.

Am militat întotdeauna, nu pentru interzicerea concursurilor private, ci pentru o transparenţă a acestora Sunt conştient că bugetul federaţiei, cât şi prevederile legale, nu permit organizarea unui mare număr de evenimente. De aceea, am reglementat clar modul în care o competiţie privată poate să se desfăşoare. Respectiv, consider că e firesc să existe un regulament în care să se stipuleze limpede şi de la început fondul de premiere, să se reglementeze faptul că sportivii licenţiaţi vor avea clasament separat, precum şi procentul din beneficii care se întoarce în ciclism. Este, la fel de firesc ca la fiecare competiţie să fie prezent un arbitru FRC, nu pentru a încasa o derizorie indemnizaţie, ci pentru a ajuta, prin experienţă şi funcţie. De altfel, nu facem nimic în plus în plan naţional, decât face UCI în plan internaţional. Este o onoare pentru mine personal, faptul că majoritatea organizatorilor de concursuri din România, au înţeles mesajul meu, alăturându-se în eforturile de a crea un cadru regulamentar care să guverneze evenimentele de acest gen. Şi, exemple sunt multimple: Padina, Câmpina, Arad, Timoşoara, Babadag, Comana, Maros, Emmedue, etc, etc. Ultimul exemplu este, sper, elocvent pentru dumneavoastră: ne-am implicat în organizarea Câmpina-MTB, la sfârşitul căruia, organizatorii au donat peste 30.000 Ron în contul persoanelor cu autism din România. Ma întreb, din curiozitate, în ce domeniu caritabil s-au dus încasările de la celebra Triadă MTB? Sau bunăstarea dumneavoastră şi a celor din jur constituie o acţiune caritabilă? Cum se simt participanţii care, în contul unei ape şi a unui stix, primesc felicitări de participare? Sau, ca în majoritatea cazurilor, se aleg cu accidente datorate unui traseu definit prost?

Revenind la dumneavoastră, Domnule Tudor Ovidiu Oprea, mărturisesc faptul că, în anul 2011, aţi reuşit, odată în plus, să mă păcăliţi. Aţi pozat în reprezentantul unei structuri sportive nou-înfinţate, cu oameni noi în conducere, interesat de propăşirea ciclismului din România. Şi, m-aţi păcălit, prin faptul că, deşi dosarul dumneavoastră de afiliare era incomplet, am acceptat totuşi acest act administrativ, sperând într-o congruenţă de eforturi, a tuturor celor implicaţi în ciclism. Se pare totuşi că m-am înşelat amarnic, fiindcă, vechile legături omblilicale cu persoanele care vă manevrează cu abilitate, către interese străine sportului, nu s-au rupt. Din contra. Aţi reuşit să-l scoateţi din activitatea competiţională pe Lucian Logigan, sportiv de perspectivă. Marius Petrache a fugit după ce l-aţi silit să semneze state de plată în alb şi, exemple sunt nenumărate. Sperăm totuşi să-l salvăm pe Losonczi, care, a plecat la campionatele mondiale.

Într-o „mare revenire de formă”, aţi continuat în ultimii ani să participaţi la concursuri destinate amatorilor, câştigând evident locuri fruntaşe şi premii. Totuşi, vă întreb, Domnule Tudor Ovidiu Oprea, ce satisfacţie vă încearcă atunci când reuşiţi să învingeţi un amator care vreme de cinci zile este inginer, sau contabil, sau strungar, etc? E bine Domnule Oprea să vă bucuraţi de premiile unor entuziaşti care vin din plăcere şi oferă un exemplu extraordinar? Cu câte minute v-a învins Cleppe la Prima Evadare?

Referitor la cererea dumneavoastră de participare în Austria, consider că aţi dat dovadă de o crasă lipsă de fair-play (să nu pronunţ cuvinte mai mari, precum nesimţire), în momentul în care aţi cerut, pe un ton imerativ, anularea înscrierilor colegilor dumneavoastră de la Maros. Poate ne repetăm, dar aceştia sunt parteneri oneşti şi cunosc regulamentele federaţiei, s-au înscris înaintea dumneavoastră, şi noi am respectat aceasta. Într-adevăr, sunteţi campion naţional la disciplina MTB XCO pe anul în curs. Dar, aceasta nu va dă dreptul automat pentru participarea la Campionatele Mondiale. Evident, sunt multe alte criterii, precum: vârsta, forma sportivă, echipa care se deplasează, etc.

Controlul de la sediul clubului dumneavoastră, care se pare că v-a speriat teribil, se doreşte a fi o consultare între conducerea federaţiei şi conducerea clubului dumneavoastră, pe probleme statutare, regulamentare, de strategie, obiective, etc. De asemenea, vom dori să abordăm problemele legate de încălcările Statutului şi a Regulamentului Federaţiei Române de Ciclism, de către dumneavoastră personal, cât şi de către structura sportivă din care faceţi parte. Avem mari dubii cu privire la modul de încasare a taxelor de concurs la competiţiile organizate de dumneavoastră, competiţii organizate fără avizul federaţiei, precum şi cu privire la destinaţia ulterioară a acestor sume. Evident, noi nu avem jurisdicţie în acest domeniu, însă, există organe competente ale statului, care, se vor pronunţa. Doar faptul că aţi purtat corespondenţă cu UCI, „plângându-vă” că nu v-am înscris la Campionatele Mondiale, constituie o abatere gravă de la Statut. De altfel, răspunsul Uniunii Cicliste Internaţionale a fost elocvent în acest sens, trimiţându-vă la federaţie pentru a vă rezolva problemele. În ceea ce priveşte strict pe dumneavoastră, participarea la concursul de la Tuşnad, fapt ce contravine Hotărârii nr. 17 a Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism, ne pune serioase semne de întrebare cu privire la respectul pe care-l aveţi faţă de organizaţia în care v-aţi intergat în momentul afiliarii, prin voinţă proprie.

Încă din anul 1997, când cluburile cu ramură de ciclism din România, au investit în mine şi în echipa mea managerială încrederea lor, m-am considerat un funcţionar la dispoziţia membrilor federali, şi, nicidecum deasupra acestora. Afrimaţiile dumneavoastră le consider hazardate, nefondate. De asemenea, vă anunţ că dispuneţi de toate mecanismele federale şi juridice pentru a demonstra punctul dumneavoastră de vedere.

Secretar General,

Vasile Selejan

21 COMMENTS

 1. Domnule Selejan , sau mai bine spus tovarase salajan ( am scris intentionat cu litere mici nu de alta dar sa nu se interpreteze gresit ; ) ) , citesc pentru a doua oara raspunsul dv si totusi nu pot sa spun ca il inteleg , aveti acelasi limbaj de lemn ca si mai cunoscutul tovaras ilici , va tot invartiti in jurul intrebarilor lui Tudor , si nu puteti sa dati un raspuns coerent . Dar singurele lucruri pe care am putut sa le inteleg din tot ceea ce ati raspuns ( sau nu ) scrisorii mai sus mentionate sunt urmatoarele afirmati , citez 😉 : ‘” Încă din anul 1997, când cluburile cu ramură de ciclism din România, au investit în mine şi în echipa mea managerială încrederea lor, m-am considerat un funcţionar la dispoziţia membrilor federali, şi, nicidecum deasupra acestora ” – Ca sa nu se inteleaga gresit vreau sa punctez din afirmatia dv de mai sus un lucru esential , ce mari realizari a-ti obtinut din 97 si pana astazi dv si ECHIPA MANAGERIALA dpdv ( a se citi – din punct de vedere ;)) profesional , si nu as dori sa imi enumerati Mica Bucla si alte lucruri de genul acesta , ce ati facut in speta pentru noi cei care va platim acel salariul de functionar . Sau in alta ordine de idei din 97 si pana acum nu ati prea facut mai nimic si ar cam fi cazul sa lasati locul unor persoane cu un adevarat simt managerial care sa inteleaga si fenomenul ciclistic de la noi . Un fenomen ce are o emulatie enorma in ultimi ani dar pe care dv si echipa 😉 nu il puteti exploata in sens benefic . Cu stima un proaspat fan MTB ( si asta nu datorita dv de care nu am auzit pana acum cateva zile ci a lui Tudor Oprea si echipei lui de la Geiger )

 2. Reactia mea la raspunsul lui, pentru a-i tine informati pe cei care urmaresc subiectul :-).
  “Domnule Vasile Selejan,

  In asteptarea unor raspunsuri la problemele pe care le-am ridicat am primit cateva pagini cu jigniri la adresa mea si a sportului pe care il practic. Nu ma pot cobora la nivelul de a va raspunde.
  Astept in continuare raspunsurile pertinente la cele cateva solicitari pe care vi le-am adresat, raspunsuri care nu se regasesc in paginile cu jigniri.”

 3. Prea bun scrisoarea ca sa fie scrisa de babuinul ala. Oricum ceva va trebui facut in viitor. Am avea sansa sa organizam si noi o Cupa Mondiala de XCO pentru ca trasee slava Domnului sunt dar nu in conditiile astea si nu cu asa oameni. Oricum UCI ia dat flit rapid ceea ce ar trebui sa dea de gandit putin.

 4. Nu stiu de ce ma pomeneste dl. general secretar Selejan, pentru ca am decis demult sa nu ma mai implic si sa nu interferez in chestiunile legate de federatie, atata timp cat situatia manageriala a federatiei ramane la fel de jalnica ca si dupa olimpiada din 2004, cand am decis sa demisionez din pozitia de membru marioneta al biroului federal.

  Insa sunt mult prea multe neadevaruri in raspunsul lui Vasile Selejan si o atitudine aberanta, pe care doar putine persoane o putem resimti la adevarata amplitudine, pentru ca am mai intalnit-o si alta data, cand am fost martorii sau chiar protagonisti ai acelor evenimente.

  Ma opresc aici, pentru ca imi este rusine de nerusinarea lui. Si este si una dintre ocaziile acestea, din ce in ce mai dese in ultimul timp, cand imi este rusine ca sunt roman.

 5. Si ca sa trecem la chestiuni mai frumoase, ne putem uita la un film despre olimpiada din 2004 de la Atena, unde Tudi a obtinut locul 37 din 50, iar aceasta era la momentul acela adevarata lui valoare la nivel mondial. Era in acel moment in Top 50 mondial, dupa numarul de puncte pe care a reusit sa le obtina in clasamentul UCI. Iar in acest mod Tudi a calificat de unul singur tara noastra la olimpiada prin aceasta performanta si fara contributia unui lot national de colegi sportivi. Acest merit a fost calificat atunci de catre secretarul general ca si performanta mediocra 🙂 Incredibil? Enjoy! http://www.pinkbike.com/video/274628/

 6. Recunosc faptul ca nu am avut rabdarea necesara de a citi emulatia grandomana si lipsita de realitate a acestui pion intr-o mafie careia ii face fata din ce in ce mai putin. Am sa incerc sa ii subliniez cateva dezavantaje prezentate de arbitrii federatiei.
  Am fost implicta in echipa de organizare a unor concursuri si faptele constatate personal coincid si cu zvonurile auzite de pana atunci. Asta insemna o dizgratie a organizatorilor in privinta arbitrilor impusi de FRCT, dizgratie datorata de atitudinea acestora privind disciplina organizatorica. Prezentarea tarzie la posturi, consumul de alcool inainte si in timpul concursului, plecarea din posturi inainte de terminarea concursului; sunt doar cateva fapte demne de a privi cu”mandrie” efortul lor de implicare. Aceste fapte au generat neplaceri celor care au facut efortul titanic de a marca, de a trasa si de a pune la punct orice detaliu organizatoric, etape unde FRCT nu a avut niciodata recomandari sau personal implicat.
  De unde se poate spune ca cei care organizeaza se pot baza pe experienta delegatilor FRCT? Ce experienta anterioara ii recomanda pentru a da lectii unor oameni care muncesc luni de zile pentru a pune pe picioare un concurs? Ce concurs organizat de FRCT poate fi considerat punct de reper pentru organizatorii privati?
  Cred ca ati fi mult mai transparenti daca ati publica datele financiare ale Federatiei, venituri – cheltuieli – indemnizatii. Asa am putea si noi vedea cu cat contribuie Federatia la bunastarea ciclismului.
  Mentionati mai devreme faptul ca Tudor nu ar fi fost cel mai bun pentru Olimpiada de la Atena. Putem accepta asta. Dar mai putem accepta si faptul ca a primit acceptul federatiei fapt care face FRCT direct raspunzator de rezultatele acestuia. Aveti o problema cu identificarea problemelor din ciclism, aveti probleme cu organizari de concursuri (sa nu aducem aminte de accidentarile rutierilor in concursuri organizate de FRCT cand nu s-a oprit circulatia rutiera – neavand date concrete sa spunem a ar fi doar zvonuri).
  Vazand in fuga cateva raspunsuri la scrisoarea dumneavoastra consider ca orice alt cititor de articole sportive este mult mai in masura sa conduca FRCT-ul.
  Din punctul meu de vedere consider ca mai bine taceati si nu incercati sa ne agresati cu disperarea de a coordona niste venituri ale unei federatii aproape inexistente pentru ciclisti.
  V-am multumi frumos pentru gandul de a demisiona!
  O zi buna si gandul cel bun !!!

  P.S: Acest articol poate fi considerat un pamflet si trebuie tratat ca atare chiar daca intrebarile din cadrul lui cer raspunsuri; pentru ca nu se aduc dovezi plapabile nu se considera ca articolul denigreaza FRCT – totusi lumea stie ce trebuie si ce nu probat.

 7. Salutari din Cluj! am urmarit cu atentie ambele tabere si dpvd al unui amator al mtbike-ului nu inteleg urmatoarele:
  – de ce este sprijinit campionul national actual in competitiile internationale?
  – de ce acest domn, care are un limbaj foarte complex cu apendice comuniste, se implica personal in rezolvarea acestui caz? crec ca este f subiectiva treaba
  – de ce acest baiat, daca a facut ce a facut, dupa cum scrie mai sus, nu a fost mustrat oficial si daca a fost!? cum de acum este campion national? in sensul ca, totusi ceva a functionat in drumul spre performanta! Binenteles! daca este adevarat ce a facut, clar ca nu sunt de acord, dar asta nu lasa loc de subiectivisme din parte membrilor oficiali ai federatiei de ciclism
  Sper sa rezolvati asta amiabil si sa respectati regulamentu, care o fi el:)
  atat!

 8. Dl Selejan scrie cu nerusinare: “Într-adevăr, sunteţi campion naţional la disciplina MTB XCO pe anul în curs. Dar, aceasta nu va dă dreptul automat pentru participarea la Campionatele Mondiale. Evident, sunt multe alte criterii, precum: vârsta, forma sportivă, echipa care se deplasează,” 🙂 Dooomnule secretar general va referiti la varsta(discriminare, nu am mai auzit cazuri in care un ciclist de performanta sa fie dat afara din lotul national pe criteriu de varsta) si forma sportiva(vorbim de CAMPIONUL national din 2012 :))). Sunteti atat de limitat incat reusiti sa va contraziceti intr-o singura fraza. Federatia pe care o conduceti trebuie si va fi reformata, subestimati baza tot mai mare de ciclisti amatori care doreste plecarea dvs si a ‘echipei manageriale’ pe care o conduceti. Dorim relansarea sportului si la nivel de federatie, asa ca zilele dumneavoastra la carma ei sunt numarate. Cu stima, un ‘amator’ de 36 ani. 🙂

 9. Intrucat numele meu a fost amintit in raspunsul domnului Vasile Selejan catre Tudor Oprea ma simt dator sa fac cateva precizari.

  Imi place cum decurg lucrurile la noua echipa ProCycling Geiger si nu am motive de nemultumire. Avem cele mai bune materiale de concurs, iar in ce priveste deplasarile sunt in general organizate mult mai profi decat deplasarile cu fostul meu club din Romania si chiar decat deplasarile la care am participat cu lotul national.

  In acest an am avut cateva probleme destul de serioase de sanatate din cauza carora am ratat participarea la mai multe curse, inclusiv campionatul national de MTB XCO. Aceste probleme nu au nicio legatura cu clubul la care activez sau cu membrii acestuia. Dimpotriva, le multumesc pentru ca au dat dovada de rabdare si mi-au acordat sprijin si in momentele mai dificile. Sper sa revin curand la forma sportiva pe care mi-o doresc.

 10. Domnule Selejan, nu ma pot abtine de la a face si eu o remarca. Ati pomenit mai sus ca unul din motivele pentru care este imperios necesara prezenta arbitrilor FRC la evenimentele private este acela ca au loc multe accidentari din cauza traseelor definite prost (???!!!!). Tare sunt curios cum ar contribui un FRC la definirea desteapta a parcursurilor. Sa luam ca punct de plecare al discutiei un maraton de 100 de kilometri pe teren accidentat. Ar merge un arbitru matusalemic din cadrul FRC sa inspecteze intreg traseul? Ma indoiesc serios. Probabil, asa cum s-a intamplat pe la toate concursurile la care eu am luat parte, ar sta cu totii ciorchine la linia de start/sosire latiti pe vreun scaun.
  Ramanand tot la accidentari, cred ca ati uitat evenimentul din Turul Romaniei in care Juganaru a lovit un spectator in timp ce se afla in plin sprint, la 200 de metri de linia de sosire, rezultand decesul spectatorului si accidentarea destul de puternica a sportivului. Daca nu ati putut securiza ultimele sute de metri, aflate in mijlocul orasului, la cel mai important concurs in a carui organizare FRC e implicata, cum naiba ati putea contribui la securizarea unei competitii care se desfasoara preponderent prin paduri ori creste de munte, locuri intrinsec izolate.

 11. Cred ca am si eu voie sa-mi spun punctul meu de vedere in legatura cu ultimele evenimente din ciclismul romanesc, chiar daca nimeni nu prea ia in seama un junior. Deci federatia doreste sa ma salveze dintr-un mediu in care as putea avansa, sa devin mai bun si sa ma fac vazut in strainatate. Si de cine vor sa ma salveze? De un grup de oameni care mi-au oferit o sansa. Sa nu mai vorbim de faptul ca am biciclete si echipamente de top innoite in fiecare an. Vor sa ajung inapoi in ghearele sistemul de stat corupt din care abia am scapat? Cat m-am chinuit si cu avocat si cu Tudy sa scap de clubul Muresul si de coruptia de acolo. Pana la urma si-au dat seama ca nu are rost sa lupte si au cedat.
  Dar acum totul este pe dos. De ce nu sunt bani pentru a merge la mondiale ca un lot national normal? Cum se face selectia pentru lot? Logic ar fi sa fie un antrenor, manager, mecanic…etc care sa aleaga si sa duca sportivii sa ii intretina, sa ii ajute. Noi nu avem nimic din toate astea din partea lotului national al Romaniei. Si totusi exista bani pentru Campionatul Balcanic care e mai departe decat Campionatul Mondial? Sa le fi vazut fetele celor din alte echipe nationale cand le-am spus care e situatia in tara noastra si ca am venit pe bugetul echipei.
  Toti ne plangem impotriva federatiei dar nu suntem uniti si constienti ca si noi putem schimba lucrurile? Ne plangem fara sa cautam macar solutii acestor probleme grave. Acum in Austria mi s-au deschis si mie ochii la ce nivel suntem cu ciclismul romanesc si cu regret spun ca suntem undeva cu mult sub 0. Dar toate astea se pot schimba daca ne unim. Calculele matematice vorbesc clar. Noi suntem foarte multi: sportivi, cluburi, magazine de biciclete, ciclisti amatori. Toti impreuna suntem ciclismul romanesc si luptam cu cati? 3-4 oameni? :)) Daca nu ne vom invinge frica atunci din pacate numai de suferit avem cu totii si mai bine trecem la fotbal sau poker.
  Anul asta m-au lasat sa merg la mondiale, dar ce fac la anul daca nu ma vor lasa, asa cum au facut cu Tudy. Nu vreau sa-mi traiesc viata de sportiv cu aceasta frica, vreau sa se schimbe acest sistem si sa intram in normalitate.
  In final nu sunt deloc de acord cu scrisoarea federatiei impotriva lui Tudor Oprea si ar fi frumos sa-si retraga jignirile adresate campionului nostru pentru ca nu au niciun drept sa vorbeasca despre el in felul asta cand ei nu ne-au demonstrat noua nimic.

 12. Eu, ca amator, sustin orice demersuri de inlaturare de la conducerea FRCT a unui personaj atat de mic intelectual. Vremea comunismului este trecuta si, ca atare, cer domnului Selejean demisia.
  Este un personaj utopic ce incurca mult activitatea ciclismului Romanesc. In perioada sa de domnie la federatie, a reusit sa faca din Turul Romaniei un concurs iesit din lista de prioritati a multor ciclisti de valoare a Europei. Tranteste usa in nasul ciclistilor si face reguli pe principii numai de el cunoscute.
  Federatia trebuie sa sprijine sportul pe care il pastoreste indiferent daca organizeaza ea sau persoane fizice concursuri care sa duca la dezvoltarea ramurii respective.
  Lipsesc inca lamuriri asupra fondurilor FRCT dar nu ca ar fi un motiv in plus.
  Domnule Selejean sunteti un personaj care incurcati prea mult sau cel putin atitudinea dumneavoastra denota faptul ca nu va pricepeti. Nu spun ca vreunul dintre ciclistii mentionati au sau nu dreptate ci urmaresc concursurile unde apareti fluturand cativa banuti din partea federatiei fara sa amendati comportamentul arbitrilor bagati pe gatul organizatorilor. Vad cum aburii de alcool din arbitrajul “profesionist” FRCT pune in pericol siguranta ciclistilor.
  Imaginea unui pitic in costum ce isi ia titulatura de principal pion in organizarea de concursuri in Romania incepe sa fie un cosmar pentru multi ciclisti. Macar daca intelectual nu sunteti in stare, faceti bine sa va dati din drumul progresului. Sunteti dovada inca vie ca “Buturuga mica rastoarna carul mare”.
  Domnule SELEJAN, va rog frumos sa DEMISIONATI !!!
  Respect mai mult prostul care tace decat prostul grandoman.

  P.S: Nu ma ascund dupa pseudonime pentru a intelege ca nu imi este frica de dumneavoastra.

 13. Domnule Selejan..ca acum..in romania..toti se numesc domni..un adevarat domn..impune respect..nu mila..in clasa 0 cu dumneata!

 14. sustin cu fermitate ciclistul Tudor Oprea care a deschis drumul tuturor bikerilor din Romania prin talent, pasiune si valoare, nu e un zeu dar e un adevarat profesionist, dupa retragere el ar trebui sa conduca federatia…

 15. Acest personaj impreuna cu “echipa manageriala” :)) fac o anticampanie ciclismului.
  Este greu de crezut ca o federatie poate pune piedici sportivilor sai, spuneti ca varsta este un criteriu, pai atunci putem spune ca varsta este un criteriu si pentru dumneavoastra (ca sa o luam pe scurtatura sunteti prea batran, tovarase Selejan), lasati pe cei mai tineri sau mai pregatiti sa conduca.
  Eu sunt convins ca organizatorii de competitii private sau cei care au dat cu sapa macar odata in amenajarea traseelor “inadecvate”:)), ar putea conduce federatia mult mai bine:). Si stiti de ce? Pentru ca aceasta crestere a MTB-ului ni se datoreaza noua nu federatiei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.