Bike Doctor 2

Compatibilitate: iPhone şi Android

Preţ: 5$

Această aplicaţie are 29 dintre cele mai frecvente probleme pe care le poţi avea cu bicicleta. De la rezolvarea penelor până la rezolvarea unei probleme cu schimbătorul de viteze, această aplicaţie te va ghida pas cu pas. Este un ghid util pe care ar trebui să îl ai cu tine când se iveşte o problemă. Aplicaţia mai conţine şi un instructaj de verificare pentru a te asigura că totul este aşa cum trebuie înainte de a pleca la drum.

BioLogic BikeBrain

Compatibilitate: iPhone

Preţ: gratuit (2$ upgrade)

BioLogic BikeBrain îţi transformă telefonul într-un adevărat ciclocomputer cu funcţii precum: GPS, viteza, distanţa şi altitudinea, dar îl poţi seta şi pe modul training. Cu un upgrade ce costă 2$ poţi salva traseele pe telefon iar apoi le poţi  încărca pe Facebook şi Twitter. Per ansamblu, aplicaţia este ieftină, uşor de folosit şi foarte utilă.

Cyclemeter 

Compatibilitate: iPhone

Preţ: 5$

Cyclemeter este o aplicaţie excelentă pentru urmărirea unor parametri, ce utilizează GPS-ul de pe iPhone-ul tău. După ce te-ai suit în şa, apasă butonul de start şi vei vedea statistici ce includ viteza, distanţa totală şi distanţa urcată. În plus, după ce ai terminat tura poţi urmări traseul parcurs pe Google Maps. Toate plimbările vor fi stocate într-un calendar şi pot fi copiate pe calculator.

EveryTrail 

Compatibilitate: iPhone şi Android

Preţ: gratuit (versiunea pro 2.4$)

Utilizând GPS-ul şi EveryTrail, vei putea vedea poziţia în care te afli pe o hartă Google sau pe o imagine din satelit. Această aplicaţie inteligentă este integrată cu site-ul unde poţi încărca traseele salvate şi îţi permite să descarci Open Street Maps pentru a salva din energia bateriei. Versiunea gratuită e restricţionată pentru 3 trasee.

LiveRider

Compatibilitate: iPhone

Preţ: gratuit (99$ pentru senzor şi suport pentru iPhone)

Descarcă aplicaţia şi montează senzorul pe roata spate. Acest senzor furnizează date mai avansate şi mai precise decât aplicaţiile care se bazează exclusiv pe datele din GPS, astfel încât poţi ţine evidenţa unor măsurători precum cadenţa şi puterea. De asemenea, îţi permite să măsori performanţa dintr-o tură în comparaţie cu cea mai bună performanţă anterioară.

Strava

Compatibilitate: iPhone şi Android

Preţ: gratuit (versiunea premium 6$)

Strava îţi permite să urmăreşti plimbările pe care le faci pe iPhone, Android sau GPS şi să analizezi performanţele în comparaţie cu cele ale prietenilor sau a altor ciclişti. Strava îşi propune să facă din acest sport o experienţă socială, oferindu-ţi motivaţie chiar şi dacă pedalezi singur.

sursa: bikeradar.com

 

 

 

14 COMENTARII

  1. MotionX e de departe cel mai bun tracker pentru iPhone. Poti sa importi trasee .gpx si sa le urmaresti live pe ecran. De asemenea, poti sa download-ezi portiuni din harti (sub forma de cerc sau oval) ca sa poti sa vizualizezi harta/terenul si cand nu ai semnal sau ai oprit 3G-ul ca sa conservi bateria.

  2. OruxMaps pentru Android era si ea de bagat. Descarci direct din telefon harti pentru utilizare offline din zeci de surse posibile, tragi track-uri, navighezi pe un kml sau gpx planificat inainte sau inregistrat de cineva (cu rotirea hartii pe directia de mers), ai trip computer complet, statistici, export/import kml/gpx si multe altele. E misto si faptul ca ai optiunea sa-ti tina ecranul permanent activ pe modul dimmed asa ca nu iti omoara bateria. Aprinzi ecranul printr-o simpla atingere cand ai nevoie sa vezi harta/traseul.
    Nu am incercat alte aplicatii insa asta e pentru ca nu am gasit (inca) ceva care sa-mi fie necesar si sa nu il faca asta.

  3. Sa nu uitam de Sportypal (Pro) compatibil si cu iPhone si cu orice Android.
    Salveaza GPX, poti uploada GPX sau KML, iti face statistici sau comparatii,

  4. Ati sarit peste unul dintre cele mai interesante :

    Viewranger http://www.viewranger.com/en-us

    – poti stoca din OpenCycleMaps offline zona care te interseaza ( pe langa Bing Maps sau OSM )

    – au o aplicatie web in care iti poti „desena” un traseu folosind Google, Bing, OSM

    – e gratuit iar pentru tari civilizate poti cumpara harti detaliate

    plus chestiile clasice cu viteza, distanta etc.

  5. Exista vreo aplicatie pt Android, gen MiCoach? Ma intereseaza un fel de antrenor care sa stea cu biciul pe tine. Sa te indrume cand sa sprintezi, cand sa mergi mai repede, etc. MiCoach stie sa faca asa ceva, insa e pentru alte sporturi.

  6. Cardiotrainer, Android. Urmareste traseul pe Google Maps, masoara viteza instant, media si diferenta altitudine, plus consum calorii. Gratuit.

  7. Salut
    care program iti arata elevatia live adica sa vad pe ecranul telefonului ca urmeaza sa cobor sau sa urc ca la garmin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.