Obiectivul cheie în actualizarea modelului Z2 a fost optimizarea materialului din care e făcută bicicleta pentru a creşte rigiditatea. Cu un ampatament mai mare decât unul obişnuit, un head tube mai înalt şi un cadru conceput pentru a dispersa şocurile, Z2 este o bicicletă perfect echilibrată pentru a asigura o plimbare confortabilă.

Cu noile modificări aduse cadrului, cei de la Felt susţin că Z2 e cu 25% mai rigidă, însă nu destul de rigidă pentru a sacrifica confortul, dar suficient pentru a rezista forţelor laterale.

Update-ul făcut modelului Z2 micşorează decalajul dintre biciclete de şosea pentru plimbări şi cele pentru curse. Felt nu e singura companie care face astfel de modificări în ceea ce priveşte rigiditatea. Dacă ai ocazia să testezi bicicleta vei simţi atunci când vei sprinta sau când te vei ridica din şa pe o căţărare cât de rigid se simte cadrul.  

Un Z2 echipat cu un grup SRAM Red, cu roţi SRAM S30, şa Prologo Scratch Pro Ti 1.4 şi ghidon 3T va avea un preţ de 6200 euro. Linia Z porneşte de la un preţ de 2175 euro, în cazul în care cauţi un model cu un preţ mai accesibil. 

sursa: road.cc

2 COMMENTS

 1. Hai sa fim seriosi, 6100 de euro e un salariu pe care si-l doresc multi din tarile civilizate pe luna.
  Discutia asta e ca si in cazul motocicletelor, comparativ cu masinile.

  Daca se doreste o analiza cu o masina o bicicleta ar trebui sa fie facuta pe Luna sa isi justifice cei sase mii si ceva de euro.
  Numai cutia de viteze are o complexitate mai mare decit un cadru din carbon.

  La fel si cu cei doua mii de euro.

 2. @ andrei

  bicicleta ideala pt tine e DHS Full Suspension la 350 ron

  dute si taie frunze la caini ca habar nu ai de ciclism

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.