Campionatul Mondial de Trial 2012 a avut loc în Austria, în localitatea Saalfelden. România a fost reprezentată pentru prima dată de Orbán-Barra Gábor și Pásztor Csaba Attila din Sfântu Gheorghe. Cei doi și-au realizat obiectivul, acela de a ajunge în primii 30 din lume reușind să obțină pozițiile 26 și 27 în clasamentul final.

Foarte importantă este declarația celor doi la revenirea în țară, când au fost intervievați de publicația COVASNA MEDIA

„Federația Română de Ciclism nu ne-a pus la dispoziție echipamentul necesar pentru participarea în concurs. Noi nu am avut tricouri oficiale, cum au avut toți participanții, ceea ce era să ne coste scump. Până la urmă am fost nevoiți să improvizăm. Eu am avut un tricou tricolor pe care l-am primit atunci când am devenit campion național, pe care l-am scos din vitrină și l-am purtat pentru că numai acela a fost acceptat de către arbitri. Attila a trebuit să acopere logourile sponsorilor de pe tricoul pe care l-a avut și astfel într-un final a fost acceptat și el. Concursul în sine a fost bun, deși puteam să obțin o clasare mai bună. Adevărul e că nici cei mai buni nu se mulțumesc cu ceea ce fac, întotdeauna vor mai mult. Așa sunt și eu, dar cu toate acestea obiectivul a fost atins, am terminat între primii 30 din lume” – spune Orbán-Barra Gábor.

Cazul de mai sus ne întărește convingerea că lucrurile trebuie să se schimbe la conducerea acestei organizații care se numește Federația Română de Ciclism. Este inandmisibil ca din bugetul relativ generos pe care îl are sub administrare secretarul general Vasile Selejean să nu se găsească bani pentru câteva tricouri care să fie purtate de sportivii români la competițiile internaționale.

 

2 COMMENTS

  1. …ca pe timpul lui “pingelica”, concuram fara echipament…rusine…chiar trebuie sa aducem de acasa tot???

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.