Aerodinamica este unul dintre cele mai discutate subiecte în lumea bicicletelor în momentul de faţă, mai ales pe piaţa roţilor. Există o gamă ameţitor de variată în ceea ce priveşte roţile de carbon, însă o alegere clasică este linia de la Mavic Cosmic.

Longeviva linie de roţi Cosmic a fost întotdeauna o alegere populară între ciclişti, iar modelul Cosmic Carbon SLR este, din punctul de vedere al preţului, cel mai accesibil model cu „deep-section clincher”.  

Cosmic Carbon SLR beneficiază de aceleaşi spiţe din fibră de carbon ca şi modelele de roţi mai scumpe, dar folosind un butuc şi un clincher din aluminiu cei de la Mavic au reuşit să păstreze preţul mai jos.

Suprafaţa de frânare este tratată cu tehnologia deţinută de Mavic numită Exalith 2, care reduce distanţa de frânare cu aproximativ 18% în condiţii de şosea udă. Janta are nevoie de saboţi specifici pentru frâne.

Noua abordare a celor de la Mavic, în ceea ce priveşte designul roţilor, din ultimii ani a constat în privirea roţii şi a anvelopei ca un singur sistem, un semn că integrarea îşi face loc şi ea pe piaţă.   

Dura-Ace trece pe 11 viteze în 2013, dar nu va fi nici o problemă de compatibilitate întrucât roţile de la Mavic sunt compatibile cu 11 viteze încă din 1998. Corpul butucului este destul de lat pentru a suporta un pinion în plus. Greutatea este una rezonabilă – 1595g fără cauciucuri şi 2165g cu cauciucuri.

La un preţ de 2100 euro, SLR are multă competiţie pe piaţă. Există mai multe modele de la alte branduri cam la acelaşi preţ, însă SLR are argumente puternice şi este un model competitiv.

sursa: road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.