Pe data de 22 septembrie 2012 a avut loc a doua editie a concursului de ciclism montan Maraton Nordul Moldovei. A fost organizat de acelasi ciclist dedicat si inimos, Valeriu Catargiu impreuna cu echipa sa. Concursul din acest an a fost intitulat Caii Pedaleaza deoarece a fost gazduit de conacul Cai de Vis din localitatea Varfu Campului.

Am sa va prezint impresiile mele din calitate de concurent si marcator de traseu. Am ajuns la conacul Cai de Vis cu o zi inainte de concurs, m-am intalnit cu Vali si inca un prieten si am pornit pe traseul lung pentru a verifica si definitiva marcajele. Am ramas impresionat de traseu, nu era ceva ce te-ai fi asteptat sa gasesti intr-o zona relativ plata. Organizatorii au ales traseele cu atentie, astfel incat sa cuprinda zone cat mai variate, cu multe portiuni tehnice, urcari abrupte, coborari spectaculoase, drumuri pietruite si asfalt. Din fericire pentru toti concurentii in zona nu a plouat deloc, ambele trasee fiind uscate si ideale pentru pedalat, iar vremea absolut superba.

Conacul Cai de Vis este un complex turistic ce are multe de oferit vizitatorilor. Zona este extraordinara, departe de civilizatie, include parcare, camping, terenuri de sport, hipodrom, trasee ciclistice si pentru drumetii. Principala atractie o reprezinta caii de rasa, centrul de dresaj si spactacolele oferite de cai si calareti. Si pentru ciclistii participanti la maraton gazdele au prezentat a cailor si o demontratie a talentelor calaretilor si dresorilor.

La start s-au ingramadit 110 ciclisti, majoritatea din Moldova dar au fost destui si din restul tarii. La tura scurta s-au inscris 76 de ciclisti din care 10 fete, iar la tura lunga au indraznit 32 de baieti si 2 fete. Toti participantii au terminat concursul si nu s-ar produs accidente. Fondul de premiere a fost de 1000 euro, primii trei clasati de la fiecare categorii fiind recompensati cu bani, diplome si medalii. S-au mai oferit diplome si medalii pentru cel mai batran si cel mai tanar concurent, iar pentru castigorii clasametului general cate o statuieta lucrata manual. Fiecare concurent a primit un pachet de start cu diploma, baton nutritiv si o agenda personalizata. In plus ne-a fost servita si o masa generoasa cu ciorba, sarmale, carnati, chec si o bautura la alegere. Tinand cont ca taxa de inscriere a fost doar 20 de lei, fiecare concurent a plecat multumit acasa. La sfarsit unul dintre sponsori a organizat o tombola cu piese si accesorii de bicicleta, in cadrul careia aproape jumatate dintre concurenti au castigat cate ceva. Punctele de alimentare de pe traseu au fost dese si bine dotate, iar fotografi si cameramani au fost foarte multi.

Eu personal am fost foarte multumit si chiar daca am tras pentru un loc pe podium nu am reusit decat locul 6. Oboseala din ziua anterioara si lipsa antrenamentului m-au penalizat cam tare, am suferit de crampe, intinderi si febra musculara. La acest concurs am facut niste chestii de care nu ma credeam in stare, adrenalina si spiritul de competitie facandu-ma sa uit de frica si prudenta. Nu am auzit nici un concurent nemultumit, evenimentul a fost de nota 10 in opinia tuturor.

Rezultatele si clasamentele oficiale sunt publicate pe site-ul competitiei:

http://www.mtbnordulmoldovei.com/index.php/rezultate-2012

Poze si filme din concurs se gasesc cu sutele pe FaceBook:

http://www.facebook.com/events/301483953292834/

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.