Există mai multe companii şi biciclete de legendă, iar Cinelli Laser este fără îndoială una dintre acestea. Lansată la începutul anilor 80 ca o bicicletă aero pentru pistă, cei de la Cinelli au oferit acest model mai apoi în mai multe “întruchipări”. Anul trecut au produs modelul Laser Nostra ca omagiu pentru originala Laser Pista, o bicicletă fabricată într-un număr limitat pentru cei care îşi permit să dea mulţi bani pe o bicicletă.

Nostra era un model din oţel care arăta ca o bicicletă din carbon. Anul acesta, italienii s-au hotărât să producă acest model în totalitate din carbon şi i-au dat numele de Laser Viva. 

Versiunea originală Laser era un model fantastic, cu un design special pentru pistă şi contratimp. Avea un head tube scurt cu o miniaturizare a componentelor pentru direcţie pentru a oferi ciclistului o poziţie mai aerodinamică. De asemenea, a fost printre primele modele cu pipă integrată şi o rutare internă a cablurilor.

Pentru noul proiect din fibră de carbon, Cinelli i-a adunat pe cei care au creat Laser pentru prima dată acum 20 de ani: Andrea Pesenti, Antonio Colombo şi Paolo Erzegovesi. Aceştia au reimaginat întreaga bicicletă pentru epoca în care ne aflăm, având la dispoziţie cele mai noi tehnologii şi materiale, ceea ce înseamnă că Laser Viva este o interpretare din fibră de carbon a vechiului model.

Cinelli va furniza pentru fiecare cadru adaptoare pentru rutarea internă la grupurile electronice. Mărimile vor fi cuprinse între 48 şi 62cm. Cadrul are aceeaşi culoare Laser Blue precum originala, deşi pozele nu pot capta exact nuanţa reală. Încă nu se ştie dacă Laser Viva va fi o ediţie limitată sau dacă va intra în producţie.

sursa: road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.