Cand vremea se schimba de la o saptamana la alta e foarte greu sa-ti alegi niste cauciucuri potrivite. Iar ca sa-ti cumperi cate un set din fiecare tip e prea costisitor aproape pentru oricine. Anvelopele Purgatory produse de Specialized vin in ajutorul tuturor deoarece sunt concepute sa ruleze pe orice teren si in orice conditii.

Specialized Purgatory nu are profilul la fel de inalt ca alte anvelope de 2.2” astfel ca ramane mai mult loc intre furcile cadrului, lucru foarte util pe terenuri noroioase. Pe teren, idiferent daca e ud sau uscat, noroi sau pamant, profilul anvelopei are o aderenta uimitoare.  Avelopa beneficiaza de metoda de constructie dual-compound, ceea ce inseamna ca este mai moale pe margini si mai dura pe centru. Astfel se pastreaza aderenta si in curbele stranse cand bicicleta este inclinata si anvelopele ruleaza mai mult pe margini.

Purgatory isi arata cu adevarat valoarea pe traseele noroioase. Are aderenta si stabilitate in conditii si situatii limita, acolo unde foarte putine anvelope ar face fata. Se descurca pe pietre, radacini, noroi, curbe alunecoase, practic orice teren si ofera ciclistului incredere si siguranta deplina. Crampoanele au forme atent studiate si sunt bine amplasate pentru a oferi performanta si stabilitate maxima.

Sunt disponibile trei modele – Purgatory SW, Purgatory Control si Purgatory Grid UST. Purgatory SW este oferit in doua dimensiuni – 26×2.3” la 645g si 29×2.3” la 730g. Purgatory Control beneficiaza de o o rezistenta cu 15% mai mare la uzura si taieturi, dar la aceleasi dimensiuni are o greutate cu 40 respectiv 25 grame mai mare. Purgatory Grid sunt si mai rezistente dar au greutatea mult mai mare, 910g pentru 26” si 1000g pentru 29”.

Toate anvelopele Purgatory sunt tubless ready si tip folding, iar greutatea este destul de scazuta pentru clasa lor. Scaderea greutatii are si un efect negativ – lateralele anvelopei sunt foarte subtiri si pot fi usor intepate de crengi, spini si pietre ascutite. Dar acesta este singurul minus, mai ales ca nici pretul nu e mare, aproximativ 35 de euro.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.