Cei de la Fizik lansează noile versiuni ale şeilor Arione pentru 2013, printre care se află şi cel mai uşoară şa fabricată vreodată de ei – Arione 00.

Modelele Arione au apărut prin 2002, iar în acele vremuri aveau o lungime de 30cm, ceea ce contravenea regulilor UCI aşa că Fizik au cerut la acea vreme modificarea regulamentului.

Modelele originale vor fi în continuare disponibile pe piaţă, dar în anul următor li se vor alătura încă 3 şei noi: 00, R1 şi R3.

Dacă aruncaţi o privire asupra pozelor, veţi observa că există câteva modificări subtile chiar dacă şeile Arione şi-au păstrat forma recognoscibilă. Cele 3 şei din prima poză ilustrează evoluţia modelelor Arione – cu modelul CX în centru, lansat acum câţiva ani. Noile modele au un vârf mai căptuşit, dar şi puţin mai lat şi lung.

00 este o evoluţie a vechiului Arione, însă o versiune mai uşoară. Cei de la Fizik au schimbat tehnologia, designul, construcţia etc, dar cu toate acestea 00 poate fi asociat cu uşurinţă cu Arione.

Cu o greutate de doar 135g, 00 este cea mai uşoară şa creată de Fizik. Pe piaţă există şi modele mai uşoare, dar care sacrifică din confort. Italienii au înlăturat din greutate acolo unde s-a putut, fără a sacrifica din confort.

00 are tije din carbon şi căptuşeală Microtex, iar din cauza structurii de carbon preţul nu este tocmai accesibil oricui – 373 euro.

Modelul R1 este cu vreo 125 euro mai ieftin. Este construit din compozit termoplastic cu fibre de carbon şi încorporează tehnologia Wing Flex. Potrivit celor de la Fizik, R1 cântăreşte 145g – doar 10g în plus faţă de 00. Deci, dacă greutatea e singurul factor pe care îl iei în considerare când cumperi o şa, vei plăti aproximativ 12 euro în plus pe gram pentru 00.

În cele din urmă, R3 are o greutate de 185g şi va avea un preţ de 161 euro.  Cei de la Fizik spun că această şa este mixtura perfectă între confort şi performanţă. În ceea ce priveşte profilul, nu există nici o diferenţă între cele 3 modele.

sursa: road.cc

2 COMENTARII

  1. Nu stiu cat de confortabile or fi astea?!….. dar acea sa Fizik Paw Flex pe sine k:ium si ranforsata cu carbon, pe care am avut-o, era sub asteptari in comparatie cu ceea ce mentiona in specificatii producatorul!….si anume ca are un [plus de confort] si care de fapt era lipsa!
    Oricat ar fi de usoare daca nu sunt si confortabile, deja dai banii degeaba!
    Asa se intampla cand cumperi sei online si nu le poti pipai!
    Am folosit-o extrem de putin dupa care am vandut-o.

  2. Eu am Aliante si Aliante VS (am bazinul lat si implicit sezutul destul de mare) si ma simt mult mai bine decat cu seile precedente. Am avut Selle Italia Signo (o sa decenta de cursiera) si Selle Italia Prolink (laudata ca fiind cea mai confortabila sa din gama, dar in realitate era GROAZNIC DE NECONFORTABILA!!!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.