Conceptul care stă la baza acestei biciclete a pornit de la o încercare a celor de la Specialized de a combina caracteristicile bicicletei care a câştigat Turul Franţei, modelul Tarmac, cu aerodinamica bicicletei pentru contratimp Shiv.

Trebuia să fie cât mai aerodinamică posibil, dar în acelaşi timp eficientă din punct de vedere dinamic pentru sprinteri şi potrivită pentru rouleuri şi pentru pretendenţii la clasamentul general.

Modelul Venge este o realizare extrem de importantă pentru Specialized şi un reper în raport cu care vor fi judecate viitoarele biciclete în ceea ce priveşte performanţa. Pe lângă Venge, aţi sesizat că bicicleta se numeşte şi McLaren. Pentru acestă ediţie limitată, cei de la Specialized au dus modelul Venge la centrul tehnologic McLaren din Woking, unde experţii de acolo au oferit un design special bicicletei.

Folosind ultimele tehnologii din Formula 1, americanii au reuşit să facă modelul McLaren Venge mai uşor şi mai rigid: 2.07kg pentru cadru, furcă, tija de şa şi foi în comparaţie cu S-Works care avea o greutate de 2.18kg pentru aceste componente.

Preţ: 15000 euro

Greutate: 6.53kg

Cadru: McLaren FACT IS 12r carbon

Furcă: S-Works FACT 12r carbon

Pinioane: Shimano Dura-Ace Di2

Frâne: Dura-Ace

Roţi: Zipp 404 Firecrest tubular

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: bikeradar.com

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.