Mark Cavendish va trece pentru sezonul următor de la Sky la echipa belgiană Omega Pharma-QuickStep. Britanicul care a obţinut 15 victorii în 2012, a semnat un contract pe 3 ani cu belgienii, după ce sprinterului i-a fost sugerat chiar de către oameni din cadrul echipei Sky că aşa ar fi mai bine deoarece cei de la Sky vor să se concetreze în totalitate pe câştigarea competiţiilor pe etape.

Cei de la Omega Pharma-QuickStep îi vor pune la dispoziţie şi sponsorul tehnic favorit a lui Cavendish – Specialized, bicicletă la care britanicul a trebuit să renunţe la sfârşitul anului trecut odată cu trecerea de la HTC la Sky. De altfel, Cavendish îşi va reîntâlni câţiva foşti colegi de la HTC (Tony Martin, Peter Velits, Bert Grabsch, Matt Brammeier, Frantisek Rabon).

Pe site-ul celor de la Sky, Dave Brailsford a scris: “Mark a fost un adevărat campion pentru noi în acest an. A fost o onoare să avem tricoul de campion mondial printre noi şi să lucrez cu un rutier pe care îl cunosc încă de când era junior. Cav a câştigat 15 curse cu noi, printre care prima lui victorie într-o cursă pe etape şi 3 etape în Turul Franţei. Victoria de pe Champs Elysees în tricoul curcubeu şi ajutat de tricoul galben este ceva ce nu voi uita niciodată”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.