Linia de biciclete pentru ciclocros a celor de la Trek e împărţită în 3 categorii: una entry-level numită CrossRip, o gamă de mijloc Ion CX şi una de top Cronus CX.

Cronus Cx este linia pentru profesionişti, iar americanii descriu această bicicletă ca fiind “foarte dură, o bicicletă de ciclocros de rasă pură”. Cronus CX Pro este modelul mai ieftin dintre cele 2 variante ale acestei linii, la un preţ de 2500 euro şi este echipată cu schimbătoare şi deraioare Shimano 105, angrenaj FSA Energy Cross 46-36, frâne cantilever Avid Shorty 6, iar celelalte componente vin de la Bontrager. Roţile Bontrager Race Tubeless sunt învelite cu cauciucuri Bontrager CX0.

Celălalt model al gamei Cronus, Cronus CX Ultimate, costă 3700 euro şi este echipat cu roţi Shimano Ultegra, frâne Avid Shorty Ultimate şi schimbătoare/deraioare SRAM Force.

Cronus CX Pro face parte din colecţia lui Gary Fisher şi are imprimată semnătura acestuia pe down tube.

Bicicleta are ca bază cadrul din fibră de carbon 500 Series OCLV (aceeaşi care a fost folosită şi pentru Madone 5 şi Domane), cu un down tube lat şi un chainstay adânc, care împreună cu bottom bracket-ul oferă o rigiditate crescută.

Cronus CX Pro a fost concepută pentru competiţiile de ciclocros, dar poate fi folosită şi de cei care nu sunt profesionişti. Pe cadru pot fi plasate 2 suporturi pentru bidoane care vor fi utile în cazul unor plimbări mai lungi.

sursa: roadcyclinguk.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.