Sezonul de ciclocros este în plină desfăşurare iar cei de la SRAM s-au gândit să lanseze în ultimul moment noul produs pentru ciclocros  – caseta de pinioane X-Glide 1090.

Este prima casetă creată special pentru această probă. Aceasta are ca bază caseta de şosea Powerdome X, cu un design unic în care cele 8 pinioane din centru sunt fabricate dintr-o singură bucată de oţel. Noua casetă X-Glide 1090 Cyclocross a fost concepută astfel încât  să  îndepărteze eficient noroiul, având sute de porturi deschise prin care este înlăturat noroiul.

X-Glide 1090 este disponibilă doar în formula 12-27, un raport despre care cei de la SRAM susţin că este cel mai cerut de către rutierii de ciclocros. Pinioanele au 12-13-14-15-16-17-19-21-24-27 dinţi astfel încât să fie evitate salturi prea mari între viteze.

Noua casetă are o greutate de 159g şi costă 330 euro. Va fi dispoonibilă începând cu luna decembrie.

Rutiera profesionistă americană, Katie Compton, a testat noua casetă: “Îmi place, nu doar pentru că e uşoară, dar rapoartele sunt mai bune. Trecerea de la un pinion la altul se face uşor, astfel că nu simt niciodată că sunt într-o viteză prea mare sau prea mică.” 

sursa: road.cc

1 COMMENT

  1. Ce inseamna prlucrarea CNC, o groaza de bani!….
    Referitor la ce a afirmat Katie, e normal ca trecerea de la un pinion la altul sa se faca usor; in special pe primele 6 (diferenta 1 dinte), deja arata a caseta de contratimp.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.