Argon 18 este o companie cu sediul la Montreal, Canada şi probabil nu aţi auzit de ea fiindcă se află în umbra gigantului din aceeaşi ţară – Cervelo. Însă cei de la Argon produc biciclete bine proiectate şi cu un design interesant, iar Gallium Pro este cea mai recentă producţie de top.

În proiectarea acestui model inginerii au dezvoltat un sistem pe care l-au numit Horizontal Dual System. Prin tragerea unei linii imaginare pe diagonală din partea superioară a head tube-ului până la dropout-ul spate, au separat cele două jumătăţi ale cadrului.

Pentru a oferi cadrului rigiditatea necesară, totul din jumătatea de jos a cadrului este supradimensionat. Bottom bracket-ul este BB86, chainstay asimetric şi un down tube cu un diametru mare. Pentru a echilibra această rigiditate cu nevoia de confort, jumătatea superioară a cadrului este construită din tuburi cu diametre mai mici pentru a absorbi denivelările şi şocurile. 

Gallium Pro este fabricată din fibră de carbon 7000 Nano-Tech. Geometria diferă uşor faţă de celelalte biciclete produse de Argon 18, Gallium Pro având un head tube mai scurt. Greutatea cadrului pentru o mărime medie este de 920g. Furca Argon Ga 31 Pro cântăreşte 340g iar tija de şa ASP-6500 226g.

Cadrul este compatibil cu groupseturi electronice şi mecanice. O versiune a acestui model este echipată cu Campagnolo Record 11, roţi Fulcrum Racing Zero, ghidon şi pipă 3T şi şa Prologo Nago Evo. În această alcătuire cântăreşte 6.79kg. Preţul pentru cadru este de aproxiamtiv 2500 euro.

 

 

 

 

sursa: road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.