Magura HS11 este o frana hidraulica pe janta. Producatorul german este printre putinii din lume ce fabrica o astfel de frana. Mai exista un model superior dar cu functionare similara numit HS33. Acest tutorial este valabil pentru ambele modele.

Intai se monteaza pe suportii franei o saiba speciala. In instructiuni este specificat ca saiba sa se monteze cu teşitura in sus.

Apoi se introduce potcoava pe ambii suporti.

In suportul din stanga se introduce surubul mai lung, dar nu se infileteaza complet.

In suportul din dreapta se introduce frana si se strange surubul avand graja ca sabotul sa fie paralel cu janta.

 In partea de sus a franei este o piesa cilindrica ce trebuie sa intre in gaura din potcoava.

Se introduce si frana din stanga apoi se infileteaza surubul pana capul este la nivel cu frana.

Se ridica complet maneta de fixare. Daca surubul e infiletat cat trebuie frana nu trebuie sa aiba joc, iar maneta sa fie ridicata pana in capat. In caz contrar se mai ajusteaza surubul.

Se desfac putin suruburile de deasupra sabotilor apoi se apasa pe maneta franei. Prin aceasta operatiune sabotii se indeparteaza egal de janta, dupa care se strang suruburile respective.

In interiorul manetei exista un surub de reglaj al cursei ce poate fi actionat cu un inbus de 4mm. Cand surubul este strans, lichidul este impins prin conducta si sabotii se apropie de janta.

Pentru a putea scoate roata bicicletei se demonteaza partea din stanga a franei. Pur si simplu se impinge in jos maneta de fixare si se scoate frana de pe suport. Sabotii se monteaza foarte usor, trebuie doar impinsi in locasul lor, fara scule sau suruburi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.