2012 a fost anul renașterii concursurilor de XCO și clubul sportiv Warpsoft din Pitești, prin organizarea Argeș Autumn Race 2012, a scris cuvinte frumoase pe ultima pagină a evenimentelor exemplar organizate de cluburile private din Romania.

Vremea a fost superbă în Trivale, locul unde de aproape 3 ani se desfășoară cursele pregătite de cei de la Warpsoft. După mai bine de 2 luni de pregătiri, ultimele surprize au fost dezvăluite doar în weekendul concursului, pentru a nu avantaja localnicii și pentru a permite celor care au venit pentru prima dată în Trivale să aibă șanse egale cu cei care au mai participat la acest concurs. De altfel întregul concept a fost schimbat, cursa din toamna lui 2012 fiind organizată în sens invers comparativ cu evenimentele din trecut, tocmai pentru a exploata mai bine traseul și pentru a crește dificultatea.

De la bun început putem spune că părerea unanimă a fost că traseul este unul spectaculos, cu elemente de dificultate mare create de organizatori exact ca la o cursă internaționala. De fapt la Trivale am văzut pentru prima oară în Romania un traseu construit cu migala, unde a fost vizibil efortul depus de organizatori pentru a amenaja porțiuni extrem de spectaculoase dar și foarte frumoase.

Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării, de la puștii care te incurajau pe fiecare porțiune dificilă la mulțimea de fotografi care au făcut mii de poze, totul a fost gândit în așa fel încât participanții să beneficieze de cele mai bune condiții. Vin fiert, ceai cu rom și paste au fost puse la dispoziția celor prezenți iar cei de la RED BULL au dat aripi concurenților cu ajutorul dozelor de băutură energizantă.

Startul a fost dat cu precizie de ceasornic elvețian. La ora 11.00 concurenții înscriși la cursa de 140 de minute au plecat în trombă, urmați după exact 2 minute de concurenții înscriși la cursa de 90 de minute.

Ca la orice cursă de XCO startul a fost dificil, cu mulți concurenți care au încercat să obțină o poziție favorabilă înainte de intrarea în zona de single track. Din fericire organizatorul a gândit o primă tură mai scurtă la start, care a permis departajarea concurenților în primele minute de cursă.

Concursul din Trivale a avut un câștigător clar. Ovidiu Tudor Oprea a participat pentru prima dată la un concurs de mtb pe o bicicletă 29-er pusă la dispoziție de cei de la IDEAL BIKES și a dominat cursa.  Kelemen Arpad, revelația sezonului 2012, a reușit să îi țină piept sportivului de la ProCycling Geiger Team în primele 3 ture dar a cedat în a doua jumătate a cursei. A fost un sezon excelent pentru Kelemen și sunt sigur că în 2013 ciclistul de la NoMad Merida Cycling Team va fi greu de învins la cursele de MTB.

Locul 3 în clasamentul general la 140 de minute a fost adjudecat de Cristian Losonczi, care a reușit să învingă adversari de calibru ca Roșioru Daniel(4),  Ionașcu Marius(5) sau Kovacs Cristian(6).

Cursa de 90 de minute a fost dominată tot de un sportiv de la ProCycling Geiger Team. Tărâță Alexandru a trecut la conducerea cursei încă din prima tură și a reușit să termine 5 ture în 1:43:41. Alexandru a fost urmat de Till StreiChert și de Rusu Mihail de la echipa Cogeme Cycling Team.

NoMad Merida Cycling Team a dominat cursa fetelor câștigând cu Gyurka Zsuzsu traseul de 140 minute și cu Doina Țitei traseul de 90 minute.

Festivitatea de premiere a avut loc la ora 14.30, așa cum a fost anunțat și toți concurenții au avut onoarea să primească medaliile de la doi mari campioni. La categoria 90 minute premierea a fost făcută de Marian Frunzeanu iar la categoria 140 minute cel care a înmânat medaliile a fost Alex Ciocan.

La fel ca în fiecare an Ciclism.ro a sprijinit logistic acest concurs și ne bucurăm că am reușit să contribuim la un nou eveniment de succes.

Le mulțumim și principalilor sponsori ai evenimentului: Direcția pentru Sport Argeș, Cogeme, Shimano, Ideal, Red Bull.

Felicitări echipei Warpsoft și tuturor piteștenilor care au contribuit la organizarea acestui eveniment!

Credit Foto: ciclism.ro

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.