Raleigh a intrat deja în cărţile de istorie, iar cu ocazia împlinirii a 125 de ani au produs o replică a bicicletei pe care a folosit-o echipa TI-Raleigh Team în anii 80′.

Aceasta este fabricată dintr-un tubeset Reynolds 525 şi are acelaşi aspect ca şi originalul în special prin top tube-ul orizontal şi prin eleganţa vopselii. Pentru a fi în conformitate cu vechea bicicletă, componentele provin de la branduri precum Campagnolo, Cinelli şi San Marco.

Doar 125 de modele vor fi puse spre vânzare, însă jumătate din ele au fost deja cumpărate aşa că dacă vrei să îţi cumperi această bicicletă ar trebui să te grăbeşti.

Preţul este de 2500 euro pentru o echipare cu groupset Campagnolo Veloce, frâne Athena, jante Mavic Open Pro cu butuci Campagnolo Record şi cauciucuri Challenge Criterium. Bicicleta mai are şa San Marco Concor Super Corsa, iar ghidonul şi pipa sunt de la Cinelli. Greutatea acestui model este de 9kg.

TI-Raleigh a fost de fapt o echipă olandeză ce avea licenţă britanică. În Turul Franţei 1980 au câştigat clasamentul general prin Joop Zoetemelk şi au obţinut nu mai puţin de 11 victorii de etapă. Alte victorii importante au venit la Campioantele Mondiale unde rutierii acestei echipe au câştigat aurul de 5 ori, dar şi în clasice şi curse de o săptămână precum Paris-Nice, Amstel Gold Race sau Turul Flandrei.

Geoff Giddings, director marketing la Raleigh spune: “Suntem foarte mândri de realizările excepţionale pe care le-au reuşit sportivii susţinuţi de noi în ultimii 125 de ani. Această bicicletă celebrează şi cea mai mare performanţă din istoria Raleigh, victoria lui Joop Zoetemelk din Turul Franţei 1980”.

sursa: road.cc

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.