Colnago a suprins pe toată lumea, la salonul moto EICMA de la Milano, cu splendidul model Mapei C59.

De ce Mapei? În anii ’90, italienii au furnizat biciclete pentru legendara echipă Mapei, cunoscută ca echipa cu tricourile cu cuburi colorate. Cei de la Colnago s-au bucurat de mult succes în timpul acestui parteneriat care a luat sfârşit în 2002.  Franco Ballerini a câştigat în 1995 Paris-Roubaix cu ajutorul unei biciclete C40. Un an mai târziu, cei de la Mapei au ocupat întreg podiumul în aceeaşi cursă, Johan Museeuw fiind desemnat să treacă primul linia de sosire. Mulţi rutieri de top din ultimii 10-20 de ani au purtat tricoul celor de la Mapei – Cadel Evans, Jan Ullrich sau Mario Cipollini.

Nu vă faceţi speranţe că veţi putea pedala pe acest model pentru că un singur exemplar a fost produs, special pentru Giorgio Squinzi, patronul de la Mapei.

O altă bicicletă specială pe care au prezentat-o cei de la Colnago este modelul produs în memoria lui Marco Simoncelli şi care a fost donat fundaţiei ce poartă numele motociclistului decedat anul trecut, după un accident tragic în Grand Prixul Malaeziei. Această bicicletă va fi pusă la vânzare printr-o licitaţie la un preţ ce porneşte de la 20.000 euro.

O bicicletă C59 Disc a fost revopsită cu o grafică specifică Moto GP pentru a-l comemora pe Simoncelli. Numărul motociclistului, 58, este imprimat pe seat tube.

În cele din urmă, continuând tema motorsportului şi asocierea de tradiţie cu Ferrari, Colnago a produs şi un model pentru Fernando Alonso numit Colnago K Zero Ferrari.

 

 

 

 

 

 

 

sursa: road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.