Iată că încep să apară consecințele neamendării de către cluburile de ciclism a atitudinii absolut aberante pe care o are conducerea actuală a FRC. 13 cluburi suspendate și 11 sportivi care nu mai au dreptul să participe la competiții timp de 6 luni de zile pentru că au participat la un concurs de mtb.

Conducerea actuala a Federației Române de Ciclism, prin președintele ei , Ion Badea (foto),  demonstrează din nou că are resursele necesare pentru a distruge și cele câteva cluburi și cei câțiva sportivi care mai încearcă să construiască ceva în lumea ciclistă din România.

În baza hotărârii numărul 20 din 26.11.2012 au fost suspendați pentru participarea la competiția Argeș Autumn Race 2012 următorii cicliști:

1.Crista Daniel – CS Dinamo
2.Oprea Ovidiu Tudor – ProCycling Geiger Team Sibiu
3.Rosioru Daniel – CS Conpet Ploiesti
4.Losonszi Cristian – ProCycling Geiger Team Sibiu
5.Constantin Stefan – ProCycling Geiger Team Sibiu
6.Logigan Lucian – ProCycling Geiger Team Sibiu
7.Rusu Mihail – CS Dinamo Bucuresti
8.Racasan Andrei – CS Bilal 2000 Constanta
9.Gyurka Zsuza – CS Muresul Tg. Mures
10.Gandila Fabian – ProCycling Geiger Team Sibiu
11.Doicescu Cristian – CS C. Bilal 2000 Constanta

În baza hotărârii numărul 21 din 26.11.2012 au fost suspendate următoarele cluburi sportive:

1.Clubul Sportib Gitane Cluj-Napoca
2.Asociaţia Clubul Sportiv Corona 2010 Braşov
3.Clubul Sportiv Extreme Băile Tuşnad
4.Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca
5.Clubul Sportiv La Hoya Cluj-Napoca
6.Asociaţia Clubul Sportiv Delma 2003 Medgidia
7.Clubul Sportiv Extreme Bike Sporteggyesulet Odorheiu Secuiesc
8.Asociaţia Sportivă Racetech Ploieşti
9.Clubul Sportiv MTB Bucovina Rădăuţi
10.Asociaţia Sportivă Bucharest Sport Club
11.Asociaţia Clubul Sportiv Smart Atletic Bucuresti
12.Clubul Sportiv Ride Competition Conreşti
13.Asociaţia Sport Klub Aluta Sfântu Gheorghe

Dacă decizia suspendării sportivilor este înțeleasă de toată lumea pentru că am încercat să vă informăm corect în trecut și au existat dezbateri aprinse pe marginea subiectului, este foarte important ca publicul iubitor de ciclism să înțeleagă și motivele care stau în spatele suspendării cluburilor de mai sus.

Motivul principal din spatele acestei mișcări sunt alegerile care vor avea loc anul viitor și la care se încearcă eliminarea cluburilor care nu sunt obediente. Motivul prezentat, neparticiparea la cursele federației, ar fi un motiv plauzibil dacă toate cluburile care nu au fost suspendate ar fi respectat articolul 28 litera B din regulamentul FRC. Din păcate cluburile fantomă care votează la ordin au fost protejate și își continuă existența fantomatică (există cluburi care nu au mai avut sportivi legitimați de ani de zile).

O a treia hotărâre emisă în aceeași zi stabilește în mod clar pentru viitorii sportivi juniori un destin de sclavi care nu au dreptul să plece de pe plantația stăpânului fără acceptul acestuia.

Cităm: “Începând cu data de 01 Decembrie 2012, se interzice transferul sportivilor juniori de la o structură sportivă la altă structură sportivă, fără acordul scris al clubului la care acesta a fost licenţiat anterior.”

Aroganța supremă a fost făcută și este clar acum pentru toată lumea că actuala conducere a FRC nu are nici un interes să promoveze interesele cluburilor pe care în mod normal trebuie să le reprezinte și în nici un caz interesele sportivilor români.

 

28 COMMENTS

 1. absolut rusinos !
  lasand la o parte inpetia legii ce sta la baza hotararii , e bine ca dau la gioale lui Tudor Oprea care e campionul national in exercitiu si cel mai titrat mtb-ist din Romania si lui Gyurka Zsuza cea mai mare speranta a ciclismului romanesc feminin si cea care a dat peste cap aparatele celor de la Red Bull ! Gyurka Zsuza daca esti fata desteapta iti iei cetatenie maghiara si participi pt o tara care va stii sa apreieze talentul tau, este evident ca romania nu te merita !
  sunt curios cat va mai tine conducerea asta fara pic de rusine a federatiei romane de ciclism si daca vreodata va fi in fruntea ei un om ca Nanulescu de la federatia romana de triatlon !
  R U S I N E ! ! !

 2. Nu sunt ciclist. Alerg la maratoane montane de placere. Vreau sa merg si la mtb ca amator… Sprijin orice forma de miscare.

  Sunt din Tg-Mures si o stiu pe Zsusza. O vad zilnic la antrenamente prin padure. Nu stiu daca ca si parinte as lasa copilul meu sa faca astfel de antrenamente, insa, ca si club, cu siguranta ca as dori sa o am.

  Ce nu inteleg este urmatorul fapt: de ce va limitati la a va spune parerea? De ce nu faceti o petitie in care sa stiti exact ce solitati, sa strangeti semnaturi de la cluburile care se aliaza si sa FACETI ceva?

  Lucrurile nu se schimba ca vorbim ci ca facem ceva! Faceti ceva!

 3. Vreau sa fac o paralela intre fotbal si ciclism, chiar daca nu au nimic in comun:) in urma cu cativa ani, cand Timisoara avea echipa de fotbal in liga 1, galeria Politehnici scanda la un moment dat : “O federatie de mafioti, la FRF (FRC) este un cuib de hoti, de infractori si nesimtiti, noi ne rugam in iad sa putreziti”. Poate finalul e cam dur:)

 4. Aloooooooo tovarasi, pe mine m-ati uitat:(( si eu trebuie sa fiu suspendat!Am participat la aceleasi concursuri si doresc sa fiu tratat la fel, de ce faceti diferente???:))))))))))))))))

 5. Eu propun sa ne pi sam pe site-ul federatiei si sa il dam jos pentru cateva zile.
  Antisportivitatea de care dau dovada imi provoaca o sensatie de voma, au ajuns toti NASOSII sa ia decizii in sport.

 6. Gyurka Zsuzsa este o campiona nascuta! O vad si la una-doua olimpiade… Si acest lucru nu este vazut de o federatie…Rusine! Ar trebui sa investeasca mult in Zsuzsa, dar in loc de asta o exclud din Federatie(?).
  Cum a mai spus cineva: Zsuzsa du-te in Ungaria ca, acolo sportivele ca tine sunt apreciate!

 7. ce inseamna ca au fost suspendate?de la ce au fost suspendate? FRC organizeaza vreo competitie, in afara de “Mica Bucla”? ori, daca nu esti membru afiliat FRC, nu poti participa la competitii reprezentand Romania? ce de creti…cine-i alege pe acesti IDIOTI !!!!

 8. Eu cred ca Gyurka Zsuzsa la anul va fi legitimata in Ungaria 🙁
  Asa-mi sopteste o pasarica la miez de noapte.

  Pacat.

 9. Ca orice structura romaneasca care incepe sa scoata capul prin afara tarii si primeste un mail, 2 pe an, aici cu miros de UCI, incepe sa isi arate incompetenta de a tine in mana activitatea pe care ar trebui s-o reprezinte. Excesiv si abuziv dar nefericirea este ca toate federatiile sportive din romania au probleme asemanatoare dirijate nu spre ceea ce ar trebui s ane intereseze pe toti ci spre ceea ce le este lor util.

 10. Din pacate, nu este asa de usor sa-si ia licenta in alta tara. Are nevoie de domiciliu stabil acolo, rezidenta sau cetatenie si inca cateva chestii solicitate de regulamentul UCI…

 11. Poate ca cei nedreptatiti de aceasta clica de bosorogii incompetentii ar trebui sa mearga mai departe cu o scrisoare comuna direct la doamna Tocala, care este un cu totul alt gen de om. Apreciaza performanta si o sprijina. Nu cred ca va ramane indiferenta in conditiile in care rezultatele federatiei de ciclism in ultimii 10 ani sunt catastrofale.

 12. Din păcate doamna Tocală nu are nici o reacție și nici nu va avea. Am solicitat ajutorul dânsei dar nu a vut nici o reacție la problemele lui Tudor Oprea(de fapt reacția a fost un răspuns conceput, în opinia mea, de Vasile Selejean)

 13. ”HOTĂRÂREA NR. 20/26.11.2012
  A Consiliului de Administraţie al
  Federaţiei Române de Ciclism

  Având în vedere prevederile Statutul Federaţiei Române de Ciclism privitoare la drepturile Consiliului de Administraţie, prevăzute în Capitolul IX;

  Ţinând cont de prevederile Art. 74.1 şi ale Art. 74.2 din Regulamentul Federaţiei Române de Ciclism, privitoare la transferurile sportivilor de la o structură sportivă la alta;

  Ţinând cont de Horărârea nr. 17 din 29.08.2012 privitoare la adoptarea în cadrul Regulamentului federaţiei a Art. 74.1, respectiv 74.2;

  Având în vedere Referatul Comisiei de competiţii, legitimări, transferuri şi clasificări, nr. 14 din 23 Noiembrie 2012, referitor sportivii licenţiaţi care au participat la competiţia “Argeş Autum Race 2012” din data de 04.11.2012

  Având în vedere faptul că federaţia a informat toţi membrii afiliaţi cu privire la conţinutul art. 74.1, respective 74.2, făcându-le publice pe web-site-ul federaţiei şi pe pagina de Facebook;

  Având în vedere faptul că federaţia a acordat clemenţă unor sportivi, considerând faptul că au fost la prima abatere, aceştia nefiind corect şi complet informaţi despre riscurile suspendării.

  Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism

  HOTĂRĂŞTE

  Art. 1. Se suspendă pe o perioadă de 6 (şase) luni, următorii sportivi participanţi la cursa „Argeş Autumn Race 2012”:………………………………”

  Mie imi da un pic de gandit paragraful nr. 5. Cum adica a fost adusa la cunostinta fiind publicata pe site-ul FRC si pe pagina de Facebook?

  Dupa capul meu, daca lucrurile stau cum ei le descriu mai sus si hotararea respectiva nu a fost publicata si in Monitorul Oficial, documentul in cauza nu poate fi opozabil tertilor. Nimeni nu e obligat sa intre pe site-ul FRC ori pe pagina de Facebook a acesteia si, prin urmare, opinez ca nu a fost adus la cunostinta publicului larg.

  Eu cred ca o adresa de la Monitorul Oficial din care sa reiasa ca nu a fost publicata acolo poate sta la baza unei contestari in instanta a deciziei de suspendare.

 14. Pai si altfel cum aduce la cunostinta cluburilor de ciclism? Acestea sunt afiliate la FRC, nu subordonate ei.
  Chiar daca e organizatie de drept privat, asta nu inseamna ca este exclusa de la a-si face publice regulamentele, zic eu. E absurd sa sustii ca le-ai adus la cunostinta publicandu-le pe Facebook. Macar un fax ori o recomandta si tot sunt necesare.

 15. Federația Română de ciclism este de fapt o structură constituită prin asocierea unor cluburi dar conducerea acestei federații nu mai are de mult legătură cu acele cluburi pe care teoretic trebuie să le reprezinte. Selejean și gașca sunt acolo pentru propriul interes, nu pentru interesul cluburilor care teoretic îi numesc în funcție ca să le apere interesele.

  Regulamentul FRC este public pe site și a fost votat în adunarea generală la un moment dat.
  Hotărârile sunt făcute publice pe site și oricine poate vizualiza textul lor. Orice club poate cere lămuriri dacă vrea iar deciziile finale se iau în adunarea generală. procedural nu au greșit.

 16. Aceasta federatie are tot sprijinul UCI. La fel cum cei de la Bucuresti se bazeaza pe entitati mici sau fantoma pentru obtinerea voturilor necesare la fel si UCI se bazeaza pe astfel de natiuni (Insignifiante) pentru voturi in lupta cu pioni importanti precum Italia, Franta, Belgia; Germania.(trimiteti o plangere la Uci si va vi remisa urgent la BUcuresti:)). A fost o mutare ca la sah cu aceste decizii in ceea ce priveste cluburile, cele suspendate neavand drept de vot la urmatoarea adunare, intamplator si cea in care se alege Presedintele FRC.

 17. FRC face un singur eveniment pe an: Turul Romaniei, probabil cu niste interes ascuns… De ce sa nu lovim unde este cel mai dureros: la bani? Fara sponsoring de la BRD nu mai exista Turul Romaniei .cam rusine pt federatie…
  Eu propun sa explic la BRD ca sa fie un sponsor al federatie nu e bun deloc pt imajei BRD care ajuta un sistem corupt…Pe sit-ul BRD, la “communicare” este o adresa mail pt events etc… daca facem totii un mail si explicam la cine BRD dau bani, ar fi lobbying adevarat din parta ciclisti din Romania..e cam timp…

 18. Cei suspendati cluburi si sportivi sa se adune si sa faca alta federatie vedeti scandal dintre FRAS si FRAK-ACR de acum cati va ani.

 19. Mi se pare ca domnul Corbet a recunoscut punctul slab al inamicului 🙂 Dar nu e timp de pierdut pt. ca si acesta isi cunoaste situatia: se zvoneste ca FRC face presiuni pentru a lua sub aripa-i “ocrotitoare” Prima Evadare in 2013.
  In ce o priveste pe Zsu Zsu, eu unul nu mi fac griji: daca Edit Miklos a trecut la federatia maghiara de ski acum circa doi ani, o sa poata si Zsu Zsu sa faca la fel. Si daca tot dau exemple de iarna, cei idealisti si sustinatori ai unei federatii paralele pot citi aici cum Federatia Internationala de Ski a falimentat sistematic concurenta ISF, care, desi era mult mai apropiata de sportivi si de nevoile lor, a sucombat incet-incet: http://en.wikipedia.org/wiki/International_Snowboard_Federation

 20. Dupa cum se vede treaba acest personaj, este total impotriva ciclismului din Romania si acest lucru se datoreaza faptului ca in Federatia Romana de Ciclism au fost adusi toti neavenitii care nu s-au urcat niciodata pe o bicicleta.
  In FRC au fost adusi oameni care nu au si nu au avut nici o legatura cu ciclismul sau au fost ciclisti fara nici o performanta, acest lucru se reflecta in viitorul ciclismului din Romania.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.