Magura e un producator german de renume ce fabrica de multi ani produse bune si foarte bune. Printre aceste produse se numara si frana hidraulica pe disc Magura MT4. In familia MT de patru membri MT4 ocupa locul trei cu un raport caliate-pret excelent. Desi are majoritatea caracteristicilor modelelor superioare, MT8 si MT6, pretul franei MT4 este mult mai mic.

Cele mai apreciate caracteristici ale franei MT4 este reglajul extern al placutelor si reglajul manual al manetei. Cu o cheie inbus se pot apropia sau departa placutele de disc pentru o aliniere perfecta. Pe exteriorul manetei este un butun cu ajutorul caruia sa regleaza distanta pana la ghidon, lucru foarte util pentru cei cu degete prea lungi sau prea scurte. Nici chiar modelele superioare nu au acest reglaj , deoarece a fost indepartat pentru a scadea greutatea.

Magura MT4 are un design nou mai subtire si mai minimalist. Rezervorul e mic iar prinderea pe ghidon e ingusta, astfel ca nu ocupa mult loc. Maneta are forma ergonomica si poate fi actionata cu un deget sau cu doua. Testerii au raportat ca puterea de franare este impresionanta. Multi le-au catalogat ca fiind pe aceeasi treapta cu franele Shimano XTR. Franarea este prompta, maneta nu flexeaza, tot sistemul este precis si stabil. Si modulatia este buna, franarea aplicata putand fi dozata precis.

Constructia franelor releva o mare atentie acordata detaliilor. Colierul de prindere pe ghidon poate fi inlaturat complet permitand o montare si demontare mult mai facila. De asemeni maneta se poate monta pe orice capat al ghidonului. Placutele se scot foarte simplu prin partea de sus a etrierului fara a fi nevoie sa se demonteza roata. Placutele sunt organice, se rodeaza rapid si sunt silentioase in orice conditii, chiar prin apa si noroi. MT4 vine impreuna cu un disc model nou numit Storm. Discul este disponibil in patru marimi – 140, 160, 180 si 203mm. Etrierul beneficiaza de o constructie tip arc dublu ce permite eliminarea de material fara a scadea rezistenta. Furtunui este cuplat printr-o articulatie banjo ce permite furtunului sa fie aliniat cu cadrul.

Greutatea unei frane complete impreuna cu discul de 160mm este de 334gr. Modelul de varf al gamei, MT8, cantareste 280gr datorita manetei din carbon. Pretul unei MT4 este de 145 euro, mai putin de jumatate din pretul unei MT8. Este fabricata in Germania iar producatorul ofera 5 ani garantie.

Sursa: Bike Magic

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.