Uberbike Components e o firma noua ce incearca sa se impuna pe piata componentelor de bicicleta. Produsele firmei sunt de o calitate foarte buna iar preturile destul de mici. Astfel spera sa poata rezista in fata marilor firme concurente. Monoblocul Uberbike ofera o performanta si o calitate similara cu modelele de varf de la Shimano.

Este compatibil cu angrenajele Shimano Hollowtech 2 si Raceface X-Type. Cupele exterioare sunt fabricate la CNC din aluminiu 6061. Logo-ul companiei este gravat cu laser pe cupele exterioare care sunt disponibile in mai multe culori.

Rulmentii se pot inlocui usor si sunt fabricati din otel inoxidabil. Sunt sigilati foarte bine de o garnitura dubla ce impiedica cu brio patrunderea apei. Dupa cateva luni de teste nu s-a observat nici o diminuare a performantei, rulmentii invartindu-se la fel de lin si precis ca la inceput. Are acelasi pret cu un monobloc Shimano XT, iar performantele sunt asemanatoare. In schimb monoblocul Uberbike este ceva mai usor, cantarind doar 96 de grame. Iar modelul pentru cursiere cantareste 92 de grame.

Cupele se fabrica intr-o mare varietate de culori – alb, gri, negru, galben, rosu, albastru, fapt foarte apreciat de cei ce vor sa-si asorteze bicicleta. Pretul este de 35 lire, dar exista si un model superior cu rulmenti ceramici la 60 lire.

1 COMMENT

  1. Rulmentii din inox sunt NET superiori celor oxidabili oricat de proasta ar fi vaselina cu care i-a lubrifiat producatorul.
    Am avut un monobloc pe rulmenti exteriori de la FSA din material oxidabil carora li s-au innegrit bilele la scurt timp dupa ce am fost prins de o ploaie torentiala si dupa cateva treceri de la temperaturi joase la cald in sezonul rece, unde condensul este absolut inevitabil.
    Este lesne de inteles ca rulmentii oxidabili daca nu sunt lubrifiati cu vaselina speciala rezistenta la apa, acestia corodeaza foarte repede; deci fara discutie acei rulmenti FSA au fost lubrifiati cu o vaselina oarecare, aleasa la intamplare sau in mod intentionat de catre producator……:D

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.