Poarta denumirea de SABS si sunt un model de saboti de frana cu sistem ABS inclus. Anti-lock Brake System este o tehnologie ce ajuta la oprirea in siguranta a autovehicolelor, realizand o franare lina, fara sa blocheze roata. Sabotii SABS au introdus aceasta tehnologie si in ciclism.

Constructia sabotilor este destul de simpla. De fiecare sabot este atasata o greutate ce se comporta ca un diapazon. Acest diapazon vibreaza si transmite vibratiile catre sabot printr-un element elastic. Sabotii vibreaza de pana la 23 de ori pe secunda la o viteza de 80km/h. Astfel presiunea asupra jantei nu este aplicata brusc iar viteza scade gradual fara riscuri de derapari sau sarituri peste ghidon. Desi sabotii vibreaza, aceste vibratii nu se resimt de catre ciclist deoarece sunt foarte fine.

Sistemul a fost supus la teste pe teren iar rezultatele au fost uimitoare. SABS se comporta exact ca un ABS de autoturism. Chiar si in curbe sau pe suprafete alunecoase se poate frana in siguranta fara a pierde controlul asupra bicicletei. Pe vreme ploioasa, zapada sau noroi, sabotii SABS au o eficienta sporita fata de sabotii normali. Producatorul declara ca acest sistem reduce distanta de franare la jumatate. In curand vor lansa un sistem asemanator si pentru franele pe disc mecanice.

O pereche de saboti SABS pentru MTB cantareste 83 de grame, iar pentru cursiera 60 de grame. Pretul pentru o pereche variaza intre 109 si 129 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.