Compania italiana Tiso lucreaza de peste un an la un proiect incredibil. Lansarea proiectului va avea loc pe data de 12.12.2012, data asociata de unii cu sfarsitul lumii. Este vorba de un groupset de cursiere cu 12 pinioane si schimbatoare electronice wireless.

Se cunosc foarte putine detalii despre acest groupset, cei de la Tiso fiind precauti si secretosi. Schimbatoarele au inclus un motoras electronic ce impinge in parghii comutand vitezele. Diferenta fata de alte produse similate consta in faptul ca aceste motorase vor putea fi comandate de la distanta prin tehnologia wireless. Se zvoneste ca vor exista si aplicatii iPhone care vor comanda schimbatoarele.

Tot ce s-a putut afla pana acum sunt fotografiile schimbatoarelor de foi si de pinioane. Despre restul componentelor nici un indiciu, dar mai avem doar cateva zile de asteptat.

Tiso fabrica multe componente de top compatibile cu groupset-urile marilor producatori. Lucreaza mult cu titan si aluminiu, obtinand piese foarte usoare si rezistente dar cu un pret pe masura. Un astfel de exemplu sunt rotitele pentru schimbator fabricate la CNC din titan si cu rulmenti ceramici. Un set cu 11 dinti cantareste 23 de grame si costa 150 de euro.

Daca sfarsitul lumii ne va ocoli si de data asta vom afla in curand mai multe detalii despre noul groupset de la Tiso.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.