Vuelta 2012

1. Lance Armstrong rămâne fără cele 7 victorii din Turul Franţei

2012 a fost anul în care legenda Lance Armstrong a fost ştearsă din istorie. Mărturiile foştilor colegi de la US Postal şi Discovery Channel au dus la demascarea practicilor din perioada celor 7 victorii consecutive din Marea Buclă. Această ştire a făcut înconjurul lumii şi a pus din nou în umbră ciclismul profesionist chiar dacă această anchetă a apărut tardiv, după 7 ani de la prima retragere a lui Lance. 

Armstrong

2. Spectacol în Turul Spaniei

Din punct de vedere al spectacolului, Turul Spaniei a fost cu siguranţă cea mai spectaculoasă competiţie a anului. Bătălia dintre Valverde, Rodriguez şi Contador a fost una savuroasă şi a readus multor pasionaţi de ciclism, plăcerea de a urmări acest sport după un Tur al Franţei anost şi cu final cunoscut dinainte.

3. Wiggins – primul britanic care câştigă Turul Franţei

Wiggins

Principalul favorit înainte de începerea cursei, Bradley Wiggins a confirmat acest statut şi şi-a trecut în palmares prima victorie într-un mare tur. Wiggins a devenit astfel primul britanic care câştigă Turul Franţei, pe locul 2 clasându-se tot un britanic Chris Froome.

4. Alexandre Vinokourov câştigă medalia de aur la Jocurile Olimpice

Vinokourov

Aflat la ultimul sezon în plutonul profesionist, Vinokourov a riscat totul cu atacul dat în ultimii kilometri ai probei pe şosea de la Londra. Rigoberto Uran a fost singurul care s-a ţinut după kazac, însă experienţa lui Vinokourov l-a ajutat să îşi încheie cariera în cel mai frumos mod posibil – campion olimpic.

5. Marianne Vos devine campioană olimpică şi mondială în acelaşi an

Voss

La numai 25 de ani, cea mai talentată rutieră din plutonul profesionist feminin a reuşit o dublă de excepţie – aur în proba de şosea la Jocurile Olimpice şi aur la Campionatele Mondiale. Pe lângă acestea, Vos a câştigat şi Campionatul Mondial de Ciclocros, precum şi Turul Italiei.

6. Boonen este regele curselor pe pavate

Tom+Boonen

Belgianul a reuşit pentru a 2-a oară în carieră dubla Turul Flandrei – Paris-Roubaix. Pe lângă aceste curse, Boonen s-a mai impus în Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke, Paris-Brussels şi în proba de şosea la campionatele naţionale. 

 

1 COMENTARIU

  1. Cu respect,nu exista padure fara uscaciuni..armstrong ramane idolul oricarui tanar care l-a urmarit,dopat-nedopat a facut spectacol.Printre cele mai importante momente trebuia mentionat daca mi se permite si devastarea ciclismului romanesc de catre Salajean.Anumiti oameni spun ca sportul rege este fotbalul,dar o spun doar cei ce n-au descoperit ciclismul.Adevarat,turul frantei a fost un cantecel de adormit copiii..insa ne-a placut pentru ca este totusi ciclism de mare clasa! La multi ani tuturor si spor la pedalat in 2013

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.