Vuelta 2012

1. Lance Armstrong rămâne fără cele 7 victorii din Turul Franţei

2012 a fost anul în care legenda Lance Armstrong a fost ştearsă din istorie. Mărturiile foştilor colegi de la US Postal şi Discovery Channel au dus la demascarea practicilor din perioada celor 7 victorii consecutive din Marea Buclă. Această ştire a făcut înconjurul lumii şi a pus din nou în umbră ciclismul profesionist chiar dacă această anchetă a apărut tardiv, după 7 ani de la prima retragere a lui Lance. 

Armstrong

2. Spectacol în Turul Spaniei

Din punct de vedere al spectacolului, Turul Spaniei a fost cu siguranţă cea mai spectaculoasă competiţie a anului. Bătălia dintre Valverde, Rodriguez şi Contador a fost una savuroasă şi a readus multor pasionaţi de ciclism, plăcerea de a urmări acest sport după un Tur al Franţei anost şi cu final cunoscut dinainte.

3. Wiggins – primul britanic care câştigă Turul Franţei

Wiggins

Principalul favorit înainte de începerea cursei, Bradley Wiggins a confirmat acest statut şi şi-a trecut în palmares prima victorie într-un mare tur. Wiggins a devenit astfel primul britanic care câştigă Turul Franţei, pe locul 2 clasându-se tot un britanic Chris Froome.

4. Alexandre Vinokourov câştigă medalia de aur la Jocurile Olimpice

Vinokourov

Aflat la ultimul sezon în plutonul profesionist, Vinokourov a riscat totul cu atacul dat în ultimii kilometri ai probei pe şosea de la Londra. Rigoberto Uran a fost singurul care s-a ţinut după kazac, însă experienţa lui Vinokourov l-a ajutat să îşi încheie cariera în cel mai frumos mod posibil – campion olimpic.

5. Marianne Vos devine campioană olimpică şi mondială în acelaşi an

Voss

La numai 25 de ani, cea mai talentată rutieră din plutonul profesionist feminin a reuşit o dublă de excepţie – aur în proba de şosea la Jocurile Olimpice şi aur la Campionatele Mondiale. Pe lângă acestea, Vos a câştigat şi Campionatul Mondial de Ciclocros, precum şi Turul Italiei.

6. Boonen este regele curselor pe pavate

Tom+Boonen

Belgianul a reuşit pentru a 2-a oară în carieră dubla Turul Flandrei – Paris-Roubaix. Pe lângă aceste curse, Boonen s-a mai impus în Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke, Paris-Brussels şi în proba de şosea la campionatele naţionale. 

 

1 COMMENT

  1. Cu respect,nu exista padure fara uscaciuni..armstrong ramane idolul oricarui tanar care l-a urmarit,dopat-nedopat a facut spectacol.Printre cele mai importante momente trebuia mentionat daca mi se permite si devastarea ciclismului romanesc de catre Salajean.Anumiti oameni spun ca sportul rege este fotbalul,dar o spun doar cei ce n-au descoperit ciclismul.Adevarat,turul frantei a fost un cantecel de adormit copiii..insa ne-a placut pentru ca este totusi ciclism de mare clasa! La multi ani tuturor si spor la pedalat in 2013

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.