Sram va lansa frana hidraulica pentru cursiera 1Desi cu putin timp in urma era doar un zvon, acum este realitate. Grupul pentru cursiere Sram Red va fi dotat cu frane hidraulice pe janta. Inca nu au fost lansate oficial dar se folosesc deja pe biciclete de test si cateva fotografii circula pe internet.

Nu se cunosc detalii constructive, greutate sau pret dar din fotografii se pot trage cateva concluzii.  Franele sunt destul de generoase pentru a suporta jante de pana la 25mm si anvelope de 28C. Aceasta particularitate le face foarte versatile, putand fi folosite pe o gama larga de biciclete.

Sram va lansa frana hidraulica pentru cursiera 2

Manetele sunt similare cu cele pentru franele pe disc. Au o proeminenta in partea de sus, unde este adapostit pistonul ce impinge uleiul spre frane. Pistonul este in pozitie verticala, maneta impingandu-l de jos in sus. In rest forma manetelor este la fel de ergonomica si comoda ca si manetele cu cablu.

Frana hidraulica se fixeaza de furca si cadru la fel ce cea mecanica. Este de tip single pivot, probabil pentru a obtine o greutate mai mica si o forta de franere decenta. O varianta hidraulica dual pivot e posibil sa fie prea puternica pentru o bicicleta cu roti subtiri. Functionarea este simpla, uleiul pompat de maneta impinge un mic piston ce apropie bratele franei de janta.

Sram va lansa frana hidraulica pentru cursiera 3

Designul este reusit, simplu si aerodinamic. Lansarea oficiala va fi prin primavara anului 2013 si e posibil ca pana atunci Sram sa mai opereze mici modificari noii frane Red.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.