Furca Lefty Super Max 29er.1Gama de furci Cannondale Lefty 2013 este deja disponibila, unul din cele mai interesante modele fiind Super Max 29er. Este ce mai lunga furca fabricata de Cannondale, special pentru bicicletele cu roti de 29”.

Furca Lefty Super Max 29er 3

Interiorul tutror furcilor Lefty a fost schimbat complet, modelele de 2013 beneficiind de cea mai noua tehnologie disponibila. Furca Super Max 29er are o cursa de 130mm si un headtube de 1,5”. Exista si adaptoare pentru a putea monta aceasta furca si pe cadre de 1.1/8”. Bratele sunt mai groase, 36mm partea inferioara si 42mm partea superioara.

Furca Lefty Super Max 29er 4

Furca Lefty Super Max 29er 2Aceste imbunatatiri o fac foarte rezistenta la torsiune si la flexari laterale, chiar mai rezistenta decat o furca cu doua brate. Si geometria a fost putin modificata pentru a se putea folosi o pipa mai scurta si pentru o manevrabilitate superioara.

Furca beneficiaza de reglaje de rebound si cursa pozitionate pe partea superioara, iar camerele cu aer se alimenteaza prin partea de jos. Pistonul este protejat de o mica aparatoare din plastic pe care este atasat si un ghidaj pentru furtunul franei. Garniturile asigura o protectie perfecta nemaifiind nevoie de acel burduf din cauciuc prezent la modelele mai vechi.  Suportul pentru frana suporta doar disc de 180mm. Si axul pentru roata a fost modificat pentru a primi un butuc mai lat si mai rigid. Modelele mai vechi de roti se pot monta doar cu ajutorul unui adaptor.

Furcile Lefty sunt probabil cele mai usoare din lume. Super Max 29er cantareste 1830 de grame cu tot cu protectia pistonului. In ciuda greutatii reduse si a aspectului neobisnuit furca Lefty este la fel de rezistenta ca o furca de downhill dual crown.  Super Max 29er este o super furca cu performante maxime si un pret pe masura: 1400 dolari americani.

Furca Lefty Super Max 29er 5

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.